Мастит крадец и наркобос възкресиха мутренската дупка „Домби“

0

Кримките Пачата и Гробаря са новите собственици на най-опасната дискотека-бърлога в София

Знакови лица от ъндърграунда, прочули се с дръзки взломни кражби и с търговия на наркотици, са новите собственици на легендарния мутренски нощен бар „Домби“ на централната столична улица „Граф Игнагиев“ №9. Подземната дискотека, смятана за най-опасната дупка в София, спусна изненадващо кепенци тази пролет на 13 март, а съдържателите й обявиха, че затварят завинаги заведението. Оказа се обаче, че слуховете за смъртта на „Домби“ са силно преувеличени, писа Уикенд.

Новите собственици на дискотеката напълно оправдават прозвището й „нощния бар на мутрите“. Съдържатели на „Домби“ отскоро са прочутия обирджия Павел Илиев – Пачата и крупния наркотърговец Евгени Александров – Гробаря. И двамата са многократно арестувани, а срещу тях се водят поредица дела в Специализирания съд, но това очевидно не пречи на намеренията им да се превърнат в дискотечни босове.

Пачата и Гробаря са встъпили във владение

на подземното помещение преди около месец и са инвестирали над 200 000 лева в ремонт на „Домби“. Отворен през далечната 1997 г. мутренски бар бе единственото заведение в центъра, чийто интериор никога не бе променен. Изтърбушени сепарета, стотици дупки от куршуми по тавана и край пулта на култовия диджей Геле, както и миризливи тоалетни бяха неизменна част от обстановката в легендарния за ъндърграунда локал.
Заведението „Домби“ дълги години бе собственост на аферистката Василка Домбова, медицинска сестра от село Куклен. През 1994 г. тя взима на заем 300 000 долара от боса на ВИС Васил Илиев, с които отваря ресторант „Веселото кебапче“ на бул. „Христо Ботев“ и купува помещението до площад „Гарибалди“, където по-късно отваря „Домби бар“. Впоследствие Василка Домбова бяга от България, завличайки близо 15 милиона долара от стотици вложители на финансовата й пирамида, а осиротелия „Домби бар“ е

превзет от мутрите на Поли Пантев.

В следващите години подземието сменя няколко собственици и се сдобива със заслужената репутация на най-кървавата дискотека в София.
В края на 90-те години на миналия век там вилнеят Жоро Илиев, Иво Пилето, Янко Ваташки – Лудия, Филип Найденов – Фатик, Иван Гулията и стотици жадни за кръв и екшън улични герои, почти всички допълнително „нагорещени” от изшмършкания кокаин. Въпреки еженощните юмручни мелета, често придружавани и със стрелба, на пръстите на едната ръка са броят полицейските акции в заведението. „В „Домби“ МВР влизаше само при смъртен случай, това си е територия на ъндърграунда“, спомня си постоятен посетител на опасния бункер.
Крими клиентелата на „Домби бар“ не секна даже в ерата „Цветан Цветанов“, когато полицията проведе десетки акции срещу знакови бандити и препълни арестите. Нещо повече – в „Домби“ смъртта си замалко не намери и световния шампион по самбо Благой Иванов – Багата. На 25 февруари 2012 г. професионалния боец бе

наръган с нож в областта на сърцето

при масово мутренско меле. Багата бе в кома, лежа повече от 2 месеца в „Пирогов“ и след серия от операции живота му бе спасен по чудо. Какво точно се е случило в подземието и до днес не е известно, тъй като в „Домби“ никога не е имало камери за видеонаблюдение. Първоначално като негов нападател бе арестуван люлинския наркобос Даниел Стефанов – Дъмпела, но впоследствие самия Благой Иванов посочи Иво Пилето като човекът, наръгал го с нож. След този мутренски екшън заведението бе затворено, но само за месец, след което отново продължи да функционира. За последно там пострада милионерския син Християн Гущеров, който в една ранна сутрин бе набит барабар с охраната си от люлински мутри, а мелето се пренесе и извън дискотеката и приключи с арестувани в квартал „Бояна“. Тази пролет „Домби бар“ завори врати, но не само заради коронавирусната епидемия, а и след данъчна проверка на обекта. Обявлението на съдържателя бе, че затваря нощния бар завинаги.
Диджеят Геле, който пуска музиката и поздравява с подходящи устни салтанати клиентелата си от далечната 1997 г., обаче е успял да намери нови инвеститори за „Домби бар“ – Павел Илиев – Пачата и Евгени Александров – Гробаря.
43-годишния Павел Пачата, част от бандата обирджии на Иван Ценов – Турчина, има репутацията на един от най-дръзките взломаджии в страната. През февруари 2018 г. Пачата, заедно с ортаците си Пирона и Ади, бе закопчан след щура гонка с полицията в София. Оказа се, че групата стои зад

3 въоръжени обира над офиси

в кварталите „Овча купел“ и „Красно село“, при които са задигнати над 70 000 лева. Впоследсвие Пачата излезе за кратко на свобода, но няколко месеца по-късно отново бе закопчан, този път при опит да ограби магазин за строителна техника в Слънчев бряг. Въпреки това Пачата, в чието досие фигурират няколко кражби на коли и други престъпления, излезе тихомълком на свобода.
Неговият съдружник в „Домби бар“ – Евгени Александров – Гробаря, пък лъсна като един от маститите търговци на дрога в листовки, разлепени на видни места в София през есента на 2017 г. Година преди това Гробаря бе арестуван заедно с Веселин Ермалаев – Весо Телото при продажба на 3 кила марихуана на турски граждани в София. Новият съдържател на „Домби“ е и сред обвиняемите от Специализирания съд като част от разбитата миналото лято наркобанда на Паяка и Ланеца, но е на свобода под парична гаранция.
Мнителни познавачи на ъндърграунда допускат, че Пачата и Гробаря не са едноличните босове на „Домби бап“, чува се мълва, че нощния бар е взет под наем от групировката „София Запад“ и че там ще бъде сборния пункт на наркодилърите, продаваши дрога по заведенията в идеалния център на София. Дискотеката все още не е отворила за клиенти, тържественото й откриване ще е в първите дни на септември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.