Братът на изчезнал след среща с авер на Галеви Янек: Гешев да се заеме лично със случая!

0

Братът на изчезнал след среща с авер на Галеви: Върнете Янек, много ми липсва!

Янек Миланов изчезна преди 19 дни

„Върнете Янек! Благодаря на всички хора, медии и приятели, които активно помагат да намерим Янек. Той е невероятен човек и мой брат. Много ми липсва!“, сподели Марио Миланов, брат на безследно изчезналия 43-годишен мъж от Дупница. За последно търсеният Миланов е видян преди 19 дни да се качва в колата на Васил Капланов-Каплата, бивш шеф на охраната на издирваните от Интерпол дупнишки мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви.

Братът на Янек призова главния прокурор Иван Гешев да отиде в Дупница, за да се запознае лично със случая и да предприеме всичко необходимо по разследването. С видеообръщение Марио отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно за откриването на брат му, който е в неизвестност от нощта на 31 юли.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане във връзка с изчезването на Янек. От държавното обвинение заявиха, че подробности около разследването няма да бъдат огласявани, за да не се пречи на работата.

„Янек живее във Франция от 17 години и винаги прекарва ваканциите си в Дупница. Той е неконфликтен, изключително миролюбив и позитивен млад мъж. Не е криминално проявен, никога не е имал конфликти, но от известно време са започнали посегателства над имуществото му, за които е сигнализирал в полицията. Последно Янек е видян в автомобила на Васил Капланов-Каплата, бивш охранител на Братя Галеви, и оттогава е в неизвестност. В момента се води разследване за отвличане. От наблюденията ми до момента и информацията, която имам, вярвам, че отвличането е било внимателно планирано“, казва братът на Янек.

Жители на Дупница пък призовават ченгетата да притиснат Каплата, защото подозират, че той знае повече, отколкото е казал при разпитите.

При обиските в джипа и имоти на Каплата в Дупница и с. Крайници не били открити следи от търсения мъж. Такива не са намерени и при претърсването на още няколко адреса в близки села.

В деня на изчезването си 43-годишният Янек няколко пъти се чул с батко си по телефона. Бил притеснен заради серия посегателства срещу имуществото му, за които е подал сигнал в полицията. Колата му е драскана, гумите й са пукани, срещу апартамента му е стреляно с въздушна пушка, хвърлен е и камък, който се забил в изолацията. Злосторниците не са открити от полицията. Дни преди изчезването си Янек получил и снимка от гробовете на родителите си, което възприел като заплаха. Зловещият кадър бил изпратен от телефон на бандит от Кюстендил, на чието име се водели над 700 карти за мобилен телефон.

Съседи от блока в дупнишкия квартал „Бистрица“ видели Янек за последно към 23 часа на 31 юли. Казва на приятелите си, че отива на среща с Васил Капланов, с когото имали стар конфликт заради жена. Отношенията между двамата се обтегнали заради минала мимолетна връзка на Янек с жената на Каплата – Петя.

Последно Янек е засечен от камери, че се намира в джипа на Капланов. Още същата нощ приятели не успяват да се свържат с него, защото телефонът му е изключен. От този момент Янек е в неизвестност.

Капланов е викан на разпит в полицията, но е освободен и до момента е на свобода. Той не е отрекъл за срещата с Янек, но твърдял, че след разговора им го е върнал пред блока. Това действие не се виждало на записи от камерите, разкриват запознати. Джипът на Капланов е иззет за криминалистична експертиза още в първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на районното в Дупница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.