Брендо гражданин на Венецуела и Малави

0

 Беглецът от правосъдието Евелин Банев -Брендо има паспорт и шофьорска книжка от две държави извън Европа.  Това става ясно от материали по делото му в България, което приключи миналата година с присъда от седем години за пране на пари от наркотрафик. По това време гангстерът беше избягал от страната.

На негово име се установява, че има издадени съвсем легални паспорти и шофьорска книжка от Венецуела. Другото му гражданство е африканската държава Малави, писа „Галерия“.

Тези данни са били известни на прокуратурата и съда още през 2016 година когато Брендо беше подсъдим на втора инстанция и се разхождаше на свобода.  Напълно възможно е да е заминал за една от двете дестинации, където е добре дошъл заради парите, които инвестирал в имоти там, твърдят запознати с дело срещу него. България обаче няма споразумение да издирва на териториите на Венецуела и Малави осъдени бандити, както и да иска тяхната екстрадация.

Кокаиновият крал с присъди от три държави, е известен с уменията си да минава граници под чужда самоличност и дори е бил залавян с паспорт менте в Испания преди повече от 20 години, когато е навлизал дълбоко в международната организирана престъпност за трафик на кокаин.

Документите му от Венецуела обаче са истински и Брендо се ползвал легално от тях вече седем години.

 Венецуела е една от големите държави в Южна Америка, където се произвежда кокаин и оттам тръгва към САЩ и Европа. Затова документите на Брендо не се изненада. Заради тях отдавна има съмнения, че мистериозният богаташ и обявен за наркомафиот  номер едно в Европа има тесни връзки с режима на президента Николас Мадуро. Паспортът на Брендо е била издаден във  времето, когато Мадуро е вицепрезидент на Уго Чавес, когото наследи на поста и е държавен глава до днес.

 Мадуро често е обвиняван от службите в САЩ и Европа, че закриля кокаиновите канали от Венецуела към най-развитите части на света и има тесни връзки с трафиканти на високо ниво

 Издирването на Брендо е непосилна задача не само за България, където трябва да лежи в затвора, но и за мощната италианска полиция, както и за Румъния. В двете държави Брендо е осъден съответно на 20 и на 14 години затвор, като бос на банда за трафик на кокаин. Според отлично информирани източници от МВР той може да бъде заловен само ако се завърне в Европа и се замеси в грандиозен гаф, за което има нищожен шанс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.