Близка на Баневи ги издъни с 2 флашки с информация за черно счетоводство

0

Две флашки с информация за черно счетоводство са последните доказателства по делото срещу скандалния олигарх Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария, пише „Галерия“.

 В тях Банев държал информация за парични потоци от последните 10 години, когато приватизираните от холдинга му АКБ  предприятия бяха окончателно фалирани и нарязани за скрап.

 Флашките са предадени доброволно от Блага Брайнова.  Тя един от свидетелите, които са разпитвани няколко пъти по разследването срещу Баневи за данъчни престъпления и пране на пари. Брайнова  е една от дългогодишните и верни служителки на Баневи. Била е директор на много техни фирми пряко управлявала и къмпинг „Каваци“, който олигарсите първо загубиха, но скоро си върнаха с решение на съда.

 Освен двете флашки с ценна информация за финансовите далавери на Баневи, по делото вече е приобщен и мобилен телефон. Това е апаратът, който е иззет от килията на Банев преди няколко месеца. В него има информация за контактите му с външния свят, докато е бил в следствения арест. Джиесемът е една от причините на Банев да му бъде отказано освобождаване, каквото той иска почти всеки месец. Според магистратите по делото са налице документирани данни за това Николай Банев да организира напускане на страната (на себе си и на семейството), които са били предприети именно, докато е бил задържан.

 В съдебния акт се посочва, че Евгения Банева е на свобода, защото трябвало да се грижи за децата и заради заболяване, което няма как да се лекува в ареста. Това обаче не важи за Банев, който също твърди, че здравето му е разклатено.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.