Козела ли уби Митко Лудия? Екзекуцията на боса на ВИС в Пловдив е била заради наркотици

2

Един от най-силните и тайнствени подземни босове – Румен Анастасов-Козела е разследван, че е поръчал убийството на бившия шеф на ВИС в Пловдив Димитър Стоянов-Лудия. Това разкриха пред „Уикенд” представители на службите за сигурност. Данните срещу Козела към днешна дата са единствено на база оперативно добита информация, като в момента тече процес по доказването й.

Ченгета, ангажирани с разплитането на случая, вече имат категорични доказателства, че ликвидирането на Митко Лудия е извършено заради разпределение на наркотеритории в Пловдивския регион и по морето. Проблемът на Стоянов бил, че влязъл в остър конфликт с групата на Румен Анастасов – Козела.

Димитър Стоянов-Лудия.


Козела се считя за истинския лидер в сянка и на най-силната организирана престъпна група за продажба и трафик на наркотици в Южна България – „Монопола”. Организацията е съставена от близо 20 бандити, повечето от Пазарджик, и е с ясно изразена йерархична структура на пирамидален принцип, споделят криминалисти. Ролята на нейните членове е строго разпределена. Начело под Козела стои Стойо Стефанов – Тото Бореца. Под него има един заместник – Николай Златев – Баче Вас, който

отговаря за транспортирането на дрогата,

разфасоването, складирането на голямо количество хероин в Пазарджик, както и за оперативните способи, използвани от групировката. Следващият заместник надолу в йерархията е Здравко Чомпалов – Дако, отговарящ за снабдяването с дрога на разпределителя Николай Николов – Кадъша. Последният зарежда отговорниците на уличните дилъри.
Пряко подчинена на Кадъша е така наречената ударна група биячи, към която до 2009 г. е бил и Божидар Кузманов-Божо Кравата. През лятото на 2016 г. Кравата бе главно действащо лице в свирепа гангстреска престрелка с Митьо Очите и мутрите му в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг, при която Морския Ал Капоне бе направен на решето, но оцеля след серия операции. Оказа се, че Божидар Кузманов – Кравата е ползвал под наем ресторанта „Фор Ю“, който иначе е собственост на Румен Козела.
Преди 10 години престъпната структура Козела уж беше разбита от полицията. Стига се до дело, в което обаче хората на Анастасов получиха почти символични присъди. Към днешна дата всички от тях са на свобода и продължават да се занимават с наркобизнес. През 2013 г. в ДАНС стартира разработка срещу Румен Козела в която пишело, че е от близкото обкръжение на Сретен Йосич. Агентите са имали и данни, че Козела е бил близък на заемащия по това време висша позиция в ГДБОП Валентин Цоновски. Точно по това време Румен Анастасов набрал сериозна мощ в ъндърграунда и дори е бил основният играч за

транспортирането на кокаин по море.

След като получава подкрепа и чадър от ГДБОП, групата на Козела и най-близките му хора завземат все по-голям дял от пазара на дрога в големите градове и морските ни курорти, където е и най-голямото потребление.
В МВР има данни, че още от началото на 2014 г. Димитър Стоянов-Лудия изградил около себе си престъпна структура от бивши и настоящи ММА-бойци. Бандата е продавала кокаин, хероин, марихуана и екстази в дискотеки в Пловдив и по Черноморието. Чрез което Лудия влязъл в остра конкуренция със структурата на „Монопола”.
Към бандата на Лудия били Николай Петков – Чебурашката, брат му Теодор Петков – Манекена и Михаил Светозаров – Бърборкото. Триото бе арестувано преди 7 година при акция на ГДБОП заради рекет и побой над собственикът на веригата ресторанти „Ниагара” Емил Петрунов. Бизнесменът беше изнудван да им заплаща месечно по 10 бона, иначе можело потрошат заведенията му. Петрунов обаче им отказал. Не след дълго ресторантьорът беше

нападнат и жестоко пребит пред дома си

от шампиона по бойно самбо Марин Маринков и инструктора по фитнес Калоян Радулов.
Димитър Стоянов-Лудия бе застрелян в Пловдив на 14 януари 2015 г. пред блока, в който живее. Няколко часа по-късно колата на килърите „Ауди А4” бе намерена опожарена в покрайнините на парк „Лаута”. Автомобилът е бил залят със запалителна течност и след това някой щракнал клечката. Стоянов бе гръмнат с гладкоцевната пушка за глигани.

2 Коментара
  1. Казиното казва

    На тая снимка е Сашо чешкия или мангъра.

  2. До Иван Гешов казва

    От както затвориха Радисън незаконните казина процъфтяват. Боян Петракиев барона ги върти. Гешев къде си

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.