Масонска следа зад покушението на Станка Марангозова (Жертвата имала гореща информация за политици и мутри, която смятал да разкрие пред съда)

0

Разстреляната брокерка Станка Марангозова е трябвало да разкрие пред съда връзките на поръчителя на убийството и Иво Масларов с политици и представители на подземния свят, с които е имал финансови отношения и е бил закрилян от тях.  Това твърди пред „Галерия“ неин близък, който е убеден че Марангозова е ликвидирана заради информацията, която е научила за Масларов в периода на 10-годишното им познанство.

 Станка Марангозова е убита с три куршума пред дома си в столичния квартал Младост на 10 октомври 2019 година.  Шест месеца по-късно МВР и прокуратурата арестуваха офицера от НСО Борис Иванов, който организирал покушението, физическият убиец Петър Костов – Стъклария и помощник му Венцислав Пиров. Иво Масларов беше избягал и още го търсят с червен бюлетин от Интерпол. Бившият служител на НСО Иванов се оказа масон.

В телефоните, компютъра и дома му бяха намерени документи от прокуратурата и съда, които няма как да има без помощта на братята от ложата.

Всъщност Борис Иванов и Иво Масларов се познават покрай свой общ познат масон, който в миналото е бил политик и сега се занимава с бизнес.

Само месец, след като връзката между тях е направена Станка Марангозова е убита. Покушението става в същия ден, в който прокуратурата внася обвинителен акт срещу Иво Масларов и приятеля му Веселин Денков-Брадата за дългогодишно изнудване на Марангозова. Първият й  дал 150000 евро през 2009-а, за да ги инвестира,  после не бил доволен от печалбата и я тормозил за пари. След заплахи Станка му давала лични спестявания, които по-късно започнала да си търси с дела в съда. Конфликтът ескалирал, когато подписала записи на заповеди,  че дължи на Масларов много пари. Той прехвърлил вземането на Веселин Денков. Това случило през 2013 година. Тогава Марангозова и мъжът й  са изхвърлени от апартамента си с частен съдебен изпълнител и полиция. През годините е имало много опити за помиряване на враждуващите бизнеспартньори. Станка Марангозова е търсила и намирала информация за Масларов и Денков. Пред близките си разказала, че са недосегаеми заради контактите си с масони, политици и мутри, на които вършили услуги за легализиране на пари.

Дори не вярвала че ГДБОП и прокуратурата ще успее да приключат разследването срещу двамата. Когато това се случило Марангозова решила, че ще разкаже всичко, което знае за тях и високопоставените им приятели в съда. Тази информация обаче стига до Масларов и тогава е взето решението за да бъде убита.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.