Има опасност за живота на задържаните с кокаина в кашоните, засега ги спасява арестът

0

Има опасност за живота на тримата бизнесмени, арестувани заради заловените през януари 2 тира кокаин, импрегнирани в кашони от плодове. Бившият шеф на столичната митница Красимир Керемедчийски, колегата му Огнян Асенов и помощникът по оформянето на документите по вноса Петър Пешев още са в ареста.

 Керемедчийски е собственик на едната фирма, карла кашоните с ананси, а другата на Асенов е внесла кашоните с лайм. Оказва се, че наистина двамата не се познават, както твърдят от началото на операцията. Единственото доказателство за връзката им е листче, намерено у Керемедчийски, на което са записани количествата кашони в камиона на Асенов. Това показва според разследващите, че

двамата са две от пипалата на организацията за трафик на кокаин през територията на България.

Керемедчийски,  Асенов и Пешев са разпитвани много пъти за това Кой стои над тях в йерархията, но и тримата мълчат и твърдят, че нямат представа. Категорично повтаряли, че търгуват с плодове и не са знаели за кокаина във внесената от тях стока.

„Наркомафията не прощава подобен провал. Общото количество кокаин, който е извлечен от кашоните е 550 кг. Никой от тримата няма 80 милиона, за  да компенсира този, който е гарантирал преминаването на пратката през България“, казва източник на „Галерия“.

Най-близките от семейните кръгове и на тримата задържани са напуснали страната. Един от тях е бил на косъм от смъртта преди два месеца при катастрофа със съмнителен автомобил, което е изтълкувано като предупреждение.

Засега съдът отказва да освободи тримата под домашен арест, или с гаранция. Това е по-добре за самите тях, защото животът им е в опасност, категорични са запознати с този бизнес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.