Йоско Костинбродския ще помирише свободата на 60-годишния си юбилей

0

Знаковият гангстер Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, ще помирише свободата след 7 години и половина когато ще навърши 60. Това показват сметките от присъдите му, които той трябва да излежи.

52-годишният бандит беше арестуван преди месец и половина в Гърция. Издирван е от март 2014 година. Задържането му в Солун е станало след серия от кражби. Оказва се, че освен в България той е бил търсен от полицията в Гърция, за да влезе в затвора. Той е заловен там в края на 2012 година. В скривалището му се намерени незаконни оръжия. Осъдиха го бързо на три години и половина. После го екстрадираха в България, където срещу него се водеше дело по обвинения, че е бил лидер на зловеща наркобанда, разбита през 2010 година. Когато го пуснаха от ареста през март 2014 година, Йоско отново се скри и отново се оказа в южната ни съседка.

След повторния му арест съдът отказал да го екстрадира, както преди няколко години, докато не си излежи присъдата. Така Йоско влиза в гръцки затвор, а тук го чакат още две наказания –  една година за участието му в банда за дрога и изнудвания и още три години за кражба на кола. Присъдата е била условна, но автоматично става ефективна. Изчисленията показват, че Йоско ще лежи в Гърция, а после и в България, докато стане на 60 години.

Ако слуша у нас, присъдата му може да бъде намалена с малко, но това засега е пожелателно.

 Бандитът от близкото минало със страховита слава на гангстер водач на група за убийства няма и ден трудов стаж, показва проверка на „Галерия“.

Още след казармата започва с дребни престъпления и се превръща в криминален авторитет в София. Ограден от най-верните си приятели от село Безден и Костинброд, а в края на 90-те се сближава и с бандата от другия край на София – тази на Даниел Георгиев –  Джаки Ръчичката.

 Разследван е за отвличането на сина на Венци Стефанов, съден и оправдан за покушението над Киро Японеца и още куп знакови престъпления, Йоско винаги успяваше да се измъкне сух или с леко наказание.

 Днес обаче бъдещето му хич не е розово.

Освен дългогодишен престой зад решетките той има и запори от антикорупционната комисия за четвърт милион. Най-близките му съратници, които оцеляха в гангстерските войни – Вергил Славов и Иво Богьовеца, са в затвора, както и сънът му, който макар и без присъда има две дела за ръководство на наркобанда, както и за подготовка на убийствата на прокурори и полицаи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.