Депутатският брат Боби Месото, заподозрян в убийството на данъчния шеф Стаменов се прибра на село

0

Борис Аврамов, разследван за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов, но осъден условно като бос на банда за лихварство и изнудване, се е прибрал във вилата си в Монтанското село „Стумер“, в новия си брой „Галерия“ той е освободен преди няколко месеца от ареста където лежа почти две години.

Братът на Борис Аврамов е Димитър Аврамов, който е депутат от ДПС. И двамата са клиенти на специализираното правосъдие. По-малкият Борис, известен като Боби Месото, се признал за виновен, сключил споразумение с прокуратурата за условна присъда, но бизнесът му за внос е пред колапс, разкриват хора от бранша. За разлика от него по-големият Димитър още е подсъдим за подкуп от земеделец заедно с бившия общински съветник от Плевен Методи Петков. Димитър Аврамов беше арестуван шумно през 2012 година. Шест години по-късно Боби Месото също е задържан при акция на полицията и прокуратурата. През 2018 година разследващите имаха данни, че Боби Месото има пръст в убийството на данъчния шеф Иво Стаменов.

 На 18 декември 2017 година 43-годишният Стаменов, който е шеф на столичния отдел „Фискален контрол“ в НАП е в джипа си и се движи по централна софийска улица. Пред него минава мъж вади пистолет и стреля по шофьора. Стаменов е откаран в болница, където три седмици по-късно умира. Още тогава е ясно, че убийството е поръчково, свързано с работата на Стаменов, а той е следен и маршрутът му е бил пределно ясно на убиеца.

Стаменов е бивш служител на МВР, който по-късно започва да гради кариера при данъчните. Чрез справка от работното му  място са извадени всички фирми, които са проверявани от подчинените му. Така още от първите дни става ясно че вносителят на месо Борис Аврамов е водил мини война с тях. Защото камионите и стоката му редовно са спирани за проверка и фирмата му е глобявана. Колегите на Стаменов дори чакалите камионите пред склада на Аврамов, за да проверят дали е платил данъците и дали са изрядни документите. Точно два месеца след стрелбата и месец след смъртта на Стаменов са задържани  двама души в Приморско и един в София. Те са свързани с хората около депутатския брат Борис Аврамов.

Тогава един от тях пропя още при първите беседи с оперативните работници. Знаел, че Стаменов е поръчан от Аврамов заради масовите проверки на бизнеса. Оттогава Борис Аврамов е поставен под контрол. Доказателства, че е поръчител на убийството на Иво Стаменов обаче не са достатъчни. По време на разследването са намерени двама мъже, които са изнудвани от Борис Аврамов и хората му и това става повод да бъде задържан и да се търсят следи към поръчковото убийство.

В началото МВР и прокуратурата имат свидетел, който първо твърди, че Аврамов е поръчителят, но после се отмята от показанията си. Разказвал, че хората на Боби Месото са търсили някой, който да следи данъчния шеф и да запали джипа му. Вместо това обаче Стаменов е разстрелян. Мъжът, с когото е говорено да изпълни поръчката се отказал в последния момент. Така разследването срещу депутатския брат за убийството на Иво Стаменов е спряно до намиране на нови доказателства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.