Майката на починалия в Албания боксьор: Искам максимална присъда за убиеца на моето дете

0

„Искам максимална присъда за убиеца на моето дете“, призова Симеонка Георгиева, майка на починалия трагично в Албания боксьор Боби Станчов. 21-годишното момче колабира на ринга в албанския град Шкодра през септември миналата година. Час по-късно издъхна в местна болница. Разследването по случая продължава, но се забави заради проблем с аутопсията на Боби Станчов. Тя беше направена в Албания. Вече десети месец резултатите се бавят, пише „България Днес“.

Следователите все още изясняват ситуацията около допускането на Станчов да се бие. Неговият мениджър и треньор Венци Георгиев предостави фалшиви медицински документи в Професионалния боксов съюз, с които е издаден лиценз на чуждото име Исус Величков. „България Днес“ първи показа бележките от прегледите, които се оказаха ментета.

„Знаем само, че преди мача Боби е получил ампула. Още нямаме резултатите от аутопсията, но с нашия адвокат писахме до Албания, за да им дадем зор. При тях имаше земетресения и вероятно затова се бавят нещата – сподели опечалената майка. – Мениджърът Венци е на свобода. Забранено му е да излиза от България. Веднага когато пристигнат резултатите, ще бъде повдигнато обвинение. Няма да го оставим да се измъкне. Ще съдим и Професионалния боксов съюз за издаването на невалидните документи.“- категорична е още майката.

Симеонка Георгиева и нейното семейство скоро ще изнасят година от смъртта на Боби Станчов. Майката все още не е намерила утеха след най-голямото нещастие в нейния живот.

„Сънувам го. Голяма мъка е. Мое дете е“, разкрива болката си покрусената майка.

Причината за смъртта трябва да бъде основната отправна точка към настоящето дело. Според свидетелските показания на друг боксьор, който е пътувал с мениджъра Венци Георгиев и Боби Станчов – Руслан Николов, покойникът е получил таблетка с неизвестно съдържание. Преди самия мач момчето не е демонстрирал симптоми на отпадналост, но по време на срещата е започнал да показва признаци на проблеми. Първоначалното мнение на албанските доктори е, че смъртта е причинена от сърдечна недостатъчност.

Мениджърът Венци Георгиев почти сигурно ще получи обвинение за фалшифициране на личен документ и медицински изследвания. Той се е опитвал да склони Руслан Николов да отрича, че познава истинската самоличност на Боби Станчов, разказа в интервю другият боксьор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.