Чудо! Изхвърлиха Митьо Очите от бизнеса с дрога на морето! Жоро Троянеца държи кокаина на Слънчака и Созопол

0

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, който от година и половина търка наровете на ареста като бос на престъпна група за търговия с дрога, рекет и умишлени палежи, вече не контролира бизнеса с наркотици в курорта Слънчев бряг. За революционната промяна в морския престъпен свят свидетелстваха както полицаи от Бургас, така и източници на „Уикенд“ от ъндърграунда.

През този летен сезон посетителите на плажните дискотеки и барове на Слънчака си пазаруват кокаин и синтетични наркотици от татуирани бургаски батки, които обаче не са част от организацията на Митьо Очите. Дилърите, ръководени от мъж с прозвището Млекото, работят за бургаския престъпен бос Георги Николов – Троянеца.
Макар това лято оборотите от търговията с дрога на Слънчев бряг да са спаднали неимоверно, седмично организацията на Троянеца

пласира около килограм кокаин

и над 1000 хапа екстази, пресмятат местните. Част от дрогата на Слънчев бряг се продава на чуждестранни туристи от проститутки в замаскирани като стриптийз барове публични домове, които също се контролират от Жоро Троянеца.
Новият бос на дрогата в Слънчев бряг има завидно престъпно досие и е известен по Южното Черноморие като един от най-яростните врагове на Митьо Очите. Допреди няколко години Морския Ал Капоне и Троянеца водеха кървава война за разпределение на наркотеритории и сраженията между мутрите им бяха станали ежедневие. Сред запомнящите се мелета бе масов мутренски бой през август 2007 г., при който силоваци на Митьо Очите атакуваха сестрата на Геарги Николов и приближения му Петър Биберов – Кюфтето в центъра на Бургас. За боя бяха арестувани няколко човека, но нито едната от двете страни не пусна жалба в полицията и разследването бе спряно.
През 2010 г. Жоро Троянеца бе арестуван като бос на престъпна група за търговия с наркотици, както и за блудство с непълнолетни и склоняване към проституция. При обиски в бардаците на Троянеца бяха открити

десетки порно видеоматериали

и тръгна мълва, че бандитът е записвал тайно влиятелни клиенти на публичните си домове. Сред записите имало и шокилащо 40-минутно видео на влиятелен прокурор с мургава жрица, по всяка вероятност малолетна.
Троянеца бе осъден на 7 години затвор, излежа по-малко от 5 години и излезе от затвора. По Южното Черноморие отдавна се мълви, че бизнесът на Троянеца е свързан с търговия с наркотици и с трафик на бежанци, но за първи път това лято той е сочен като едноличен бос на дрогата в Слънчев бряг.
„Митьо Очите доброволно сдаде бизнеса с наркотици, тъй като всичките му хора си имат проблеми с правосъдието. Още миналата есен той спусна заповед от ареста никой от обкръжението му да не се занимава с дрога, докато не приключи съдебния процес. Желязков се опасяваше и от възможността някой да не бъде арестуван и да пропее срещу него“, анализират промяната на бургаската крими сцена местните познавачи.
И докато Слънчака е запазена територия основно за Жоро Троянеца, то в Созопол съществува конкуренция между наркогрупировките. Там дилърите от Бургас

делят сцена със софийски пласьори

на наркотици, работещи за люлинския наркобос Данаил Стефанов – Дъмпела. „Пласьорите на Дъмпела контролират района около къмпинг „Градина“, докато местните дилъри продават кокаин и синтетични хапове в баровете и дискотеките в града. Между двете групировки съществува разбирателство, навярно са разпределили териториите още преди началото на летния сезон“, коментират туристите в Созопол.
Созопол се очертава като новата най-обортна дестинация за търговците на наркотици. Още миналото лято голяма част от родните младежи се преместиха от Слънчев бряг на къмпинг „Градина“ и тази тенденция се наблюдава и през този летен сезон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.