Разследвали Иво Ториното за убийството на лихвар

0

 Ивайло Борисов- Ториното е бил разследван за убийството на лихваря от Разлог Васил Донев – Доневио, пише „Галерия“, позовавайки се свой от източник в МВР.

На 3 юли се навършиха осем години от знаковото убийство, което още не е разкрито. След разстрела столичната полиция получава информация от агент, че убийството е поръчано от Ивайло Борисов, сочен за приближен на Златко Баретата.

 Според оперативната информация поръчката за убийството на Доневио идва от съгражданина му е бивш бизнес партньор Иван Еринин – Дджипса замесен в аферата „Кокаинови крале“

За организиране на убийството на Ториното били платени 100 хиляди евро.

Версията на разследването обаче води не води до доказателства. Месеци наред криминалисти дебнат Ториното и търся връзки с Иван Еринин, но не успяват да навържат факти, които да издържат в съда.

Васил Донев е убит на 3 юли 2012 година 7 и 30 сутринта на 200 м краварника си до разложкото село Баня. Той се возел в джипа си заедно с работници. Двама килъри го причакали по пътя открили огън с автомати Калашников. Доневио е надупчен с 42 куршума, умира и работникът Костадин Робев – Бината. По чудо оцелява Мирослав Косев, който се возел жена си Емине на задната седалка на джипа.

Васил Донев е известен в Разлог, Банско и Благоевград като жесток лихвар. Само три седмици преди да го ликвидират е задържан при акция на ГДБОП точно за това престъпление. Преди убийството започнал да се занимава и с дрога разказват местните.

 Една от версиите за убийството още след разстрела е за провалена пратка с хероин, за която той бил гарант и не върнал парите. Най-разпространената версия обаче е влошените му отношения с братята Иван и Йордан Еринини, по прякор Джипсовете.

 Три дни преди убийството на Васил Донев Иван Иринин е арестуван в Италия по аферата „Кокаинови крале“.

Акцията стана известна покрай лидера на международната банда за трафик на кокаин Евелин Банев – Брендо. Поръчката за убийството на Доневио обаче е дадена много преди ареста на Иван Еринин в Италия, категорични са опитни криминалисти,   разследвали случая.

След дълги години съвместен бизнес Еринин и Донев се скарали жестоко. Жертвата на разстрела е знаела за престъпната дейност на бившия си приятел и вероятно го е топила в полицията затова.

 Години след убийството на Доневио Ивайло Борисов – Ториното беше даден на съд и бе  оправдан като член на банда за дрога. По случая с отвличането на Адриан Златков от лятото на 2017-та година още няма развитие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.