Цветан Василев изхарчил изпраните от адвоката му Лазар Карадалиев 2.8 млн. лв.

0

Банкерът беглец Цветан Василев вече изхарчил изпраните пари, за които е  обвиняем Адвокатът му Лазар Карадалиев, пише „Галерия“, позовавайки се на източник запознат с разследването. Карадалиев беше пуснат тихомълком в края на юли срещу гаранция от 150 000 лв. Той е арестуван през март и стоя шест месеца в ареста. Данни по разследването срещу него показаха, че е получил 2.8 милиона лева от фалиралата КТБ. После тези пари потънали в офшорни сметки на Сейшелските острови.

 Титуляр е бил Карадалиев, който е един от защитниците на Цветан Василев. Той обаче е само посредник за източването на средствата, които се ползват от Цветан Василев.

 Фалиралият банкерът шест години е в Белград. У нас го съдят задочно по голямо дело за източване на КТБ.

 Докато Василев е в Сърбия и процедурата по екстрадацията му се бави, приближените му в България изнемогват финансово. За поддържа стандарта си на живот Василев ползва точно сметките на фирмите бушони в офшорните зони, които са превеждани там от хора като Лазар Карадалиев. Антикорупционната комисия вече внесе иск срещу адвоката за 2,8  милиона лева, които са преведени от КТБ в офшорни сметки, и не е ясно как ще ги върне той.

 Докато е лежал в ареста, Карадалиев научил, че парите, за които го обвиняват, че е изпрал, са се изпарили.

 Няколко пъти се опитвал да се обадя на шефа си от телефон вкаран нелегално в килията му, но той не му вдигал.

Лазар Карадалиев имал има водеща роля в аферата КТБ като един от най-доверените хора на Василев в миналото и негов адвокат по мегаделото.

Лазар е бил основната връзка на Василев с руските му партньори като Константин Малофеев на когото бившия шеф на КТБ се опита да продаде най-апетитните активи на банката като „Виваком“, „Авионамс“ и „Дунарит“. На Карадалиев са предлагали да стане свидетел срещу Василев заради информацията която има, но в началото той отказал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.