Черепа изнасилил момиче на метри от централата на МВР (Сутеньор No. 1 на Божков пропя срещу него)

0

Георги Божилов – Тениса, един от най-верните хора на укриващия се в Дубай от родното правосъдие Васил Божков, е приел да стане защитен свидетел срещу хазартния бос, научи „Уикенд”. Според запознати с разследването, Жоро Тениса е съдействал на Специализираната прокуратура, предоставяйки имена и данни на няколко момичета, минали през офиса на Черепа на ул. „Московска” и правили секс не по свое желание с 64-годишния олигарх.

Тениса е спомогнал и за събирането на улики срещу Васил Божков, които да го осветят като поръчител на неуспешния атентат с гранатомети срещу Алексей Петров през есента на 2015 г., както и за убийството на благоевградския хазартен бизнесмен Йордан Динов през април 2012 г.

Самият Жоро Тениса е бил притиснат да даде показания със скрита самоличност срещу Васил Божков, тъй като е бил

разследван за палежа на дискотека „Мегами”

в столичния хотел „Маринела”. Заведението, собственост на туристическата фамилия Арабаджиеви, бе изпепелено от отряд силовацина 28 август 2017 г.  Тогава маскирани здравеняци нахлуха посред бял ден в затворената за клиенти дискотека, лиснаха туби с бензин по стените и драснаха клечката, преди да си плюят на петите.

„Установено е, че палежът на дискотеката е поръчан от Тениса, който е действал като подизпълнител на Васил Божков. Черепа е поръчал запалването на дискотеката, за да отвори на нейно място казино. Игралния дом е трябвало да бъде стопанисван от Александър Тумпаров и от Жоро Тениса”, разкрива запознат с разследването. Тениса бил притиснат и заради крими досието си – той е подсъдим като част от бандата на Мартин Джито, като според обвинението е организирал трафик на дрога от България към Англия и Холандия.

През последните няколко години Жоро Тениса бе неизменна част от обкръжението на Васил Божков, като отговаряше за сексуалните му преживявания. Стотиците млади красавици, минали през кревата на хазартния бос, бяха осигурявани именно от Божилов, който се и разплащаше с тях.

„Имало е случаи, когато Жоро Тениса

води момичета в офиса на Черепа,

без те да знаят предварително, че трябва да си легнат с хазартния бос. Следвало е изнасилване, след което Тениса им е плащал по 5000 лева и ги е успокоявал. Той се е грижил нито една от жертвите на Васил Божков да не подава жалба в полицията срещу него”, разкрива ангажиран в разследването срещу беглеца от правосъдието.

Макар от Специализираната прокуратура засега да не дават подробности за изнасилените от Васил Божков момичета, вече цели 3 сексуални жертви на Черепа са дали показания, че са изнасилвани. Две от тях в офиса на хазартния бос, а трето – в заведението „Джей Джей” в центъра на София, което по ирония на съдбата се намира на броени метри от централата на МВР на ул. „6-ти септември”. Изнасилването в нощния бар се състояло през октомври 2015 г., като Васил Божков силово замъкнал докараната от Жоро Тениса в дискотеката Д. Ц. в тоалетната на заведението. Четвърта жертва на Васил Божков, изнасилена от него в нощния бар „Театро” на пернишкия бизнесмен Слави Транспорта само преди около година, се е отрекла от показанията си. Твърди се, че това е станало, след като охранителите на Черепа са я

компенсирали с 50 000 лева, за да мълчи.

Георги Божилов – Жоро Тениса е сред обвиняемите като част от бандата за мокри поръчки на Васил Божков. Той бе арестуван в началото на месец юли заедно с част от охранителите на олигарха, но само след няколко дни тихомълком бе пуснат под домашен арест с парична гаранция от 10 000 лева. Дни след като бе освободен, последваха арестите на още 33-ма човека от обкръжението на Васил Божков.

Твърди се, че цялата армия от охранители на Черепа е била задържана, тъй като това е било условието на Жоро Тениса, за да проговори срещу доскорошния си благодетел.

Същевременно „Уикенд” научи, че при обиск в дома Жоро Тениса, направен на 9 юли 2020 г., антимафиотите са открили стотици антични предмети. Пред ченгетата Божилов е признал, че е съхранявал в дома си антики на Васил Божков. Твърде вероятно е Тениса да пропее и по отношение на античната колекция на олигарха. Твърди се, че откритите у него антики е трябвало да бъдат изнесени нелегално от България и след това Божков да ги откупи от чужбина чрез бутафорни аукционни търгове – стандартна практика, чрез която боса е легализирал незаконо изкопаните от земята предмети.

„Животът на Жоро Тениса е в опасност, заради това е поставен под домашен арест. Пред жилището му денонощно стоят 2 патрулки – първо, за да го пазят да не избяга и второ, за да не му влязат нежелани гости…”, коментират посветени с действията на Специализираната прокуратура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.