Спипаните с подкуп ченгета от ГДБОП държат колеги и началници с компромати

0

Полицаите от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков готвят скандални разкрития за корупция и връзки на полицаи и прокурори с наркобосове, пише в новия си брой „Галерия“.

 Точно за това престъпление двамата са в ареста вече месец. Панков е бившият шеф на отдел „Наркотици“ в специалната служба, а Ванков е дясната му ръка и началник на сектор.

Двете спецченгета бяха арестувани на 25 юни. Панков е спипан с 5000 лв. белязани банкноти, дадени му от наркобоса Росен Кръстев – Стъкларя. Появиха се като свидетели издирваните Радмил Ранов и Веселин Христов, обвиняеми за най-голямата банда за дрога, разбивана през последните години.

Те също уличиха двете ченгета, че им искат пари за да не ги разследват и са ги предупреждавали за акции срещу тях.

 Личните контакти на Цветан Панков и на Кирил Ванков с бандити от София и страната били публична тайна в МВР. Въпреки това работата им била в безупречна, имали и резултати. Покрай работата си двамата партньори натрупали огромен обем от информация за свои колеги от други структури на полицията и дори техните началници, които също са били в тесни контакти с наркобарони и олигарси, без да отразяват това в задължителните доклади за тези срещи.

„Цветан Панков може да напише няколко тома за връзки на висши полицаи и бандити.

Със сигурност ще извади доказателства,  ако продължават да го държат в ареста. За 25 години в МВР е натрупал достатъчно компромати, включително и за прокурори“,  казва източник на Галерия, с когото двамата са работили дълги години. Намеква, че свидетелите срещу него от наркогрупировката са били близки с много други полицаи и магистрати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.