Митко Полицая не предаде Черепа (Сводник №1 отказа сделка с прокуратурата)

0

Легендарният сводник Димитър Митров, известен като Митко Полицая, не се е съгласил да свидетелства, че Васил Божков е изнасилвал проститутки. Това разкриха пред „Уикенд” източници от прокуратурата. Те до последно се надяваха, че ВИП-сводника ще им помогне, за да заковат Черепа.

Митров е поискал от съда да излезе на свобода, като мярката му да бъде променена от задържане под стража на домашен арест. В началото на март ченгета щурмуваха бардаците му столицата и арестуваха банда от 12 сводници, ръководени от Митко Полицая. В дома му полицаите откриха впечатляващата сума от 200 000 лева, а сред събраните доказателства за ръководната роля на Митров са показанията на част от задържаните, както и разказите на няколко момичета, проституиращи за страховития сводник. Под контрола на Митров са били близо 100 жрици на любовта, които са отчитали 50% от заработеното. Истинската цел на акцията срещу Митров обаче е била той да бъде „убеден” да свидетелства срещу Васил Божков. Публична тайна е, че Черепа многократно през годините си е поръчвал проститутки от бардаците Полицая. В много от случаите девойките били заставяни от олигарха да правят неща против волята си, а някои от момичетата били и жестоко малтретирани.
Според информация от наши източници, пет от момичетата на Митров са се съгласили да дадат показания срещу хазартния бос. Заедно с тези 5 жрици, прокуратурата дотук разполага с общо 12 момичета, които се разприказвали срещу Черепа. Една от девойките е била хостеса в популярна столична дискотека.


За първи път Димитър Митров беше ударен от ГДБОП през 2012 г. и обвинен за лидер на престъпна група за сводничество. Срещу него и още 40 човека от организацията му се води дело, а свидетелите на прокуратурата са над 300 души. Сред тях има клиенти, труженички на древната професия, таксиметрови шофьори и охранители.
Според обвинителите проституцията е била разделена на три сектора – масова, сезонна и ВИП. Първите две се държали от бригада, ръководена от Димитър Митров-Митко Полицая. Под нега са били брат му Ивайло Митров, Румен Русев, Александър Делииванов-Чука, Цветелин Ребърковски, Борислав Петрунов, Антон Попов и още 33-ма от човека на по-дребно ниво в организацията им.


Пищна негърка и 20-годишна виетнамка са били част от проститутките на Димитър Митров. Екзотичните чужденки са работили за бардаците му в периода 2008-2011 г. Чернокожите мадами са били общо 5. Виетнамката е работила в стриптийз бар в близост до Централна гара в София. Чернокожата пък се кълчила във „Велвет”, който се намира на метри от „Пирогов”. Малко след първия арест на Митров от МВР разкриха и как точно е действала схемата му. На най-ниското, но ключово ниво, са били проститутките. Момичетата официално се водили танцьорки, дори по-голямата част от тях били с подписан трудов договор. Истинската им професия обаче е била най-древната.


Всеки клиент на баровете е можел да си поръча танцьорки за секс срещу сумата от 200 лв. на час. Сеансът се е извършвал в специални помещения в заведенията, наречени „стаи за отдих”. Честа практика е била труженичките да бъдат карани и по адреси на баровците или в хотели. Тогава цената скачала на 300 лв. на час плюс 50 лв. за транспорт.


Митко Полицая е осигурявал първоначално на момичета и квартира, докато натрупат свои пари и си наемат сами апартаменти. При излизанията извън стриптийз баровете, компаньонките винаги са били придружавани от охранители и шофьори. Това е било и второто ниво в секс организацията, създадена от Полицая. От 2007 г. до 2012 г. всички превози до адреси на клиенти са се извършвали само от вече несъществуващата таксиметровата компания „Омега Транс”. Тя според прокуратурата е била създадена именно с тази цел. В жълтите коли винаги имало реклами на баровете, а шофьорите били задължени деликатно да казват на клиентите си мъже, че могат да им намерят красиви девойки за забавления. За всеки доведен такъв мъж в обект на Митко Полицая, управителя на бардака е давал на бакшиша между 20 и 40 лв.


Третото ниво в схемата са били самите управители. По време на делата срещу бандата стана ясно, че над 90% от тях са били съграждани на Митров от родният му град Своге. Топ сводникът е изградил цялата си структура именно от лица от малкия град. По-голямата част от охранителите също били оттам. Предпоследното, четвърто ниво, са били мениджърите на момичетата. Това са били Спас Джуджето, Георги Томов, Христо Плочката, Цветелин Ребърковски. Четиримата реално контролирали над 100 бодигарда и близо 800 проститутки, работещи за Митров в цялата страна. На върха на пирамидата са били баш босовете – Митко Полицая, брат му Емил и Румен Дебелия.


Цялата банда имала мобилни номера в група, за да говорят безплатно помежду си. Само в столицата над 50 апартамента са били превърнати в бардаци. Клубовете са двустайни или тристайни апартаменти, взети под наем на комуникативни места в столицата. Такива бяха установени по бул. „Христо Ботев”, до Петте Кьошета, до бул. „Пенчо Славейков” срещу баня Мадара, идеалния център на София, по бул. „Витошка”, около НДК и бул. „Дондуков”. Наеманите апартаменти задължително се намират на 1-ви или 2-ри етаж на жилищни кооперации. Секс услугите там се заплащали по 60 лв. на час, като парите се делели по равно.


Мощната организация е била покровителствена и от корумпирани полицаи. Столични ченгета, чиято бройка достигала числеността на квартално районно полицейско управление, са получавали пари на ръка от Димитър Митров. Данни за корумпирани ченгета, които покровителствали бизнеса с плът, са постъпвали не веднъж в Инспектората на МВР. Най-много униформени пазители на проституцията имало в столичното 1-во РПУ. Продажни ченгета, които имали контакти с бизнеса с плът, са засичани и от столичните 6-то и 4-то РПУ.


Митко Полицая е бивше ченге. В началото на 90-те години е работил като дознател в столично РПУ. Първите стъпки в престъпната си кариера прави заедно със Златомир Иванов- Златко Баретата. В периода 1996- 1998 г. Митров е контролирал проституцията в хотел „Родина” в София.
Според справката на ДАНС през 2010 г. Димитър Митров е контролирал цели 70% от пазара на нежна плът в столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.