Жоро Шопа пак изчезна! Пропуска сватбата на щерката на Брендо

1

Заплита се мистерията с участието на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в аферата с пране на пари заедно с Ветко  и Маринела Арабаджиеви, показва проверка на „Галерия“. Дясната ръка на Брендо още не е в списъка на подсъдимите по делото срещу хотелиерите.

 През март 2019 година съпрузите бяха арестувани в неговата къща до Барселона. Тогава Семерджиев не беше търсен с Интерпол, за разлика от богатите си приятели. Малко по-късно прокуратурата го обвини, че ги е укривал. Екстрадацията на Жоро Шопа се забави. Междувременно се оказва, че е бил разследван като член на престъпната група на Арабаджиеви за данъчни престъпления и пране на пари. Когато бе предаден на властите у нас в средата на февруари, Жоро Шопа бе пуснат тихомълком с гаранция от 50 000 лв.

Миналата седмица Маринела Арабаджиева беше върната в ареста по искане на прокуратурата след месец и половина домашен арест с гривна. За цялото това време бизнесдамата не е имала контакти със Семерджиев, който беше кум на сватбата на дъщеря й Александра със сина на Миню Стайков през 2012 година. Не е ходил на свиждане и на Ветко Арабаджиев, защото името му липсва в списъка с посетители.

Версията, че Шопа е пропял срещу Арабаджиеви, вече се потвърждава от няколко места и скоро се очаква да свалят обвиненията му.

В началото на май Жоро Шопа е пуснал молба да му бъдат върнати веществени доказателства, иззети по разследването срещу Арабаджиеви,  и това е единствената следа по делото срещу него.

В списъка на подсъдимите Семерджиев все още и липсва.

„Няма как Жоро Шопа да се е виждал с Маринела в последните месеци половина, защото не е в България“,  твърди източник на „Галерия“. След като го пуснали под гаранция през февруари Шопа е бил забелязван няколко пъти в собствения си хотел в кв. Лозенец, но не и този на Арабаджиеви, който е наблизо.

Изведнъж изчезнал, а това съвпадало със заловените 360 кг кокаин Студентски град края на май тази година.

 С кокаина в Студентски град е свързано името на близък на Брендо, който също е от Тополовград, но все още няма потвърждение дали това е Жоро Шопа. По оперативни данни на полицията двамата приятели и са граждани не са в добри отношения от няколко години насам. Дори Шопа не бил канена сватбата на Александра Банева, която ще е тази седмица в хотелския комплекс на Брендо до Лозенец на морето.

Малко преди акцията срещу Арабаджиеви през септември 2018 година съдружници в бизнеса с нощни заведения развалиха и синовете на Жоро шопа и Ветко Арабаджиев. Лоренцо и Вълчо, който е подсъдим заедно с баща си и майка си, също не поддържали отношения оттогава.

1 Коментар
  1. Sote казва

    Страшен селянин

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.