Доц. д-р Чавдар Стоянов: Юристи ме вкараха в гей скандал! Как мога да окова с белезници и да бия с камшик мъж канара?

0

През 2017 година Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на преподавателя по право на Европейския съюз доцент д-р Чавдар Стоянов, че е принуждавал лице от същия пол за извършване на сексуални действия. Три години по-късно мръсната поръчка, изпълнявана от държавното обвинение, рухва в съда и отива в историята. Остават съсипаният имидж, изхабените нерви и загубеното време на един университетски преподавател, който не е предполагал какво го очаква. И какво са му подготвили негови колеги от юридическия факултет на Софийския университет.

 Доцент Стоянов не иска да отправя директни обвинения, но споделя, че има данни, че е накърнил интересите на преподаватели от ръководството на юридическия факултет на Софийски университет и на бившия му работодател в лицето на ректора.

„Тогава станах неудобен, ненужен и решиха, че най-добрият начин да се саморазправят с мен е да ме омаскарят и  да отмъстят.“

Всичко започва когато доц. Стоянов отказва да назначи за личен шофьор Красимир Любенов, разбирайки, че конфликтен човек и странна личност, от която са пропищели много хора. От този момент тръгват и големите проблеми на преподавателя.

„Любенов започна да ме псува, заканваше се, че не зная какво ми предстои и за съжаление се оказа прав. Този човек  обърна живота ми с главата надолу. Очевидно беше изпратен при мен с ясна цел. Започна да пише жалби до всички институции, че съм искал секс от него, че съм искал да спим заедно, да се къпем в една баня, че съм го пребил с камшик. Налудничави клевети, след които всичките ми приятели и познати ме питаха как съм допуснал такъв тип до мен. Дори съпругата му ми звънеше на домашния телефон. Заплашваше ме, че не дам ли пари, ще ме съсипят. На фона на жалбите, че съм оказал физическо насилие над човек, който е два пъти по-здрав и силен от мен, още по неадекватно беше поведението на един районен прокурор ,който с трогателни правописни грешки успя да скалъпи нещо наподобяващо на акт.

 Така аз се оказах обвинен за престъпление по чл. 157 ал.първа от Наказателния кодекс, а именно извършени  принудително сексуални действия с лице от същия пол. Какво мога аз да направя на такава канара като Любенов?

 Представители си човек като мен да го окове с белезници и да го бие с камшик?“.

Мотивите на съда, с които доц. Стоянов е оправдан са ясни, точни и недвусмислени – същият не е извършил престъпление.

„И Софийският градски съд и Върховния касационен съд с решенията и присъдите си показаха брилянтно познаване на правото в детайли, на съдебната практика, материалния и процесуален кодекс. Затова бих искал да изкажа изключителната си благодарност към тези магистрати.  Безпристрастни, обективи, точни морални юристи. Професионалисти с огромен опит и стаж, които не правят компромис със съвестта си и не изпълняват нечистоплътни поръчки.

Стоянов е категоричен, че ще търси всички правни възможности да възтържествува напълно справедливостта.  До голяма степен вече е излязъл от емоционалния шок и започва да работи като юрисконсулт в две големи компании, както и възстановява преподавателската си дейност,  пише „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.