Жоро Тениса зарязал Кървавата Мила заради Васил Божков (Сензационни разкрития)

0

Георги Божилов- Жоро Тениса, е топлата връзка между Васил Божков и Мила Георгиева, показа проверка на „Галерия“.

 Мъжът е подсъдим като член на бандата на Кървавата Мила за дрога и изнудвания. Миналата седмица стана ясно, че той е обвиняем по разследването срещу Васил Божков, адвокатът му Славчо Марков и отговорникът му за охраната Веселин Балтов, които следили магистрати и подготвяли убийства. За разлика от Марков и Балтов Георги Божилов е освободен от ареста срещу 10000 лева гаранция. Според отлично информирани източници Жоро Тениса ще даде уличаващи останалите показания, за да се измъкне от делото.

 Георги Божилов – Жоро Тениса, е столичен бохеми бизнесмен,

който има уникалната способност да се забърква с криминални групи, а после да се измъква сух, твърдят хора, които го познават.

Мила Георгиева

 През април 2015 година, когато ГДБОП щурмува къщата на Мила Георгиева и сина й в Бояна, Жоро Тениса беше задържан и го обвиниха за член на бандата, която сега е в съда. Оказа се, че Жоро Тениса е близък както с Мила, така и със сина и Мартин Джито. Разследваха ги за атентати срещу Жоро Шопа, Тихомир Дочев – Мравката и Радостин Бързанов – Радо Слънцето. В бандата им има и бивша барета, бивш колега на Веселин Балтов от спец. отряда.

При разбиването на бандата на Мила Георгиева, синът й беше в чужбина и го издирваха три години, а Жоро Тениса полежа в ареста и го пуснаха. Още ги съдят, но няма никакви  наказания дори и на първа инстанция. Тениса е с обикновено обвинение като член на организирана престъпна група.

След като групата около Мила се разпада, Божилов си намира нов силен човек, за когото да работи, и това е Васил Божков. Двамата стават толкова близки, че Тениса гостува на рождените му дни по скъпи ресторанти и яхти, снимки от които изтекоха в публичното пространство.

 Прокуратурата и МВР пазят козове за миналото на Жоро Тениса, но още се търсят доказателства за връзки на Божков и Мила Георгиева.

Тя беше арестувана първо през 2012 година за източване на 50 милиона ДДС, но тогава Тениса не е в обкръжението й. След като Георги Божилов влязъл под кожата на Васил Божков, той го вкарали в хазартния си бизнес. Божилов става управител на една от фирмите, контролирани от Божков, която има лиценз за казина. Това се случва през лятото на 2019 година. Освен това на негово име са регистрирани още няколко дружества, които се занимават в лотарийни и тото игри. Жоро Тениса обаче е бил само подставено лице на Божко в тях, пише „Галерия“.

 Преди месеци е заменени като собственик, и като управител. Фирмите така и не успяват да влязат в бизнеса заради акцията срещу Божков.

 По новото разследване срещу него Славчо Марков, Веселин Балтов, Жоро Тениса и още един мъж се разследват за следене на магистрати, убийството на конкурента на Божков Йордан Динов през 2012 година, стрелбата по Манол Велев, след която той остана в будна кома, готвен атентат срещу Алексей Петров и бизнесдамата Бойка Василева. По делото има няколко свидетели с тайна самоличност, които разказват за събитията от миналото и участието на обвиняемите в тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.