Живко Мартинов от „Суджукгейт“ се отърва с условна присъда

0

Специализираният съд осъди на две години условно с четири годишен изпитателен срок бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за изнудване с цел материална облага на бизнесмена Антон Проданов. Делото стана известно като „Суджукгейт“, тъй като основното обвинение към Мартинов е, че е изнудвал Проданов да му достави един тон суров суджук.

Съдът оправда Мартинов, че е изнудвал бизнесмена и за 30 кг. филе „Елена“, и 30 кг. телешка пастърма. Както и отхвърли гражданския иск на Проданов срещу него, в размер на 30 хил. лв. за причинени неимуществени вреди.

Живко Мартинов трябва да заплати разноските по делото. Присъдата му подлежи на обжалване и протест. Мотивите към присъдата ще са готови до два месеца.

Според съда по делото са налице множество противоречиви доказателства. По думите на съдебния състав е настъпила доказана вреда в размер на малко над 7000 лв., което се удостоверява и от свидетелски показания на двама души пренесли и доставили около един тон суджук.

Пред медиите Мартинов каза, че ще обжалва присъдата. „Присъствах на смехотворен фарс, направен от Антон Проданов“, добави той. Според адвоката му няма доказателства дори за един тон суджук, за който Мартинов беше признат за виновен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.