Станка Марангозова прала парите на касиерът от „Алфа банк“ Петко Митевски

0

Станка Марангозова беше убита на 10 октомври 2019 година пред дома си в столичния квартал Младост. Преди  два месеца разследващите разкриха жестокото престъпление. Поръчител на убийството е лихварят Иво Масларов, който също избяга като Петко Митевски. Организатор – офицерът от НСО Борис Иванов, а килърът е бившият затворник Петко Костов – Стъкларя.

 Топлата връзка между Петко Митовски и Иво Масларов е Веселин Денков – Брадата. Той е бизнес партньор на Масларов и на Петър Цабалас – Пепи Гърчето, който е ментор и приятел на Петко Митевски.

 От 2008 до 2010 година главният касиер на Алфа Банк Петко Митевски успя да изнесе 21 милиона в сакове, показват материалите по делото срещу него.

 В края на 2009 година Иво Масларов започва да дава на Станка Марангозова стотици хиляди левове, за да ги инвестира на борсата и да ги върне с печалба. Произходът на парите та и не бе установен. Това са точно пачките които Петко Митевски е изнасял от банката, твърди източник на вестник „Галерия“.

 Връзката е следната – Митевски ги е давал на Пепи Гърчето, а той на Веселин Денков -Брадата и на Иво Масларов, за да ги изперат.

 Част от сумата е прекарана през кредити и ресторанти, а другата е дадена с договор на Станка Марангозова, за да мине през борсата.

Клиентът Иво Масларов обаче е недоволен от печалбите и започва да я тормози, принуждавайки я да подпише запис на заповед, че му дължи пари. После  дългът е откупен от Весо Брадата и чрез частен съдебен изпълнител Марангозова и мъжът й  Динко Геров са изгонени от жилището си в престижен столичен квартал.

Напрежението ескалира когато Марангозова започват да съди Иво Масларов и Веселин Денков за парите, които им е дала под натиск. Същия ден, когато прокуратурата внася срещу двамата приятели обвинителен акт в съда за изнудването й, тя е ликвидирана.

 Доказателствата по разследването са достатъчни, за да бъдат арестувани  офицерът от НСО Борис Иванов и килърът.

Поръчителят Иво Масларов се издирва от Интерпол, защото избяга. Веселин Денков -Брадата е само свидетел, поне засега.  Осъденият банков касиер Петко Митевски също е в неизвестност, а бизнесменът Петър Цабалас – гърчето е само част оперативните справки по разследването на убийството на Станка Марангозова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.