Свидетел срещу Митьо Очите арестуван седмица след като отказа да дава показания

0

Основният свидетел по делото срещу Митьо Очите е арестуван за рекет и лихварство, само седмица след като поискал да се откаже от показанията си срещу Несебърския Ал Капоне, показва проверка на вестник „Галерия“.

 Георги Илиев беше задържан миналата седмица от полицаи в Бургас. Разследването  срещу него е отдавна. Той давал кредити на социално слаби хора в региона и вземал личните и банковите им карти, като гаранция, че ще върнат парите със  солени лихви.

 Тези, които са закъснявали с вноските, били тормозени, както от него, така и от мутрите му. Съименникът на убития шеф на ВИС 2 е стар познайник на полицията по морето. Арестуван е няколко пъти с различни обвиненият

Когато ГДБОБ разби бандата на Митьо Очите, продавала дрога в Несебър, Георги Илиев бил повикан от разследващите да даде показания. И се разбрали. Уличил Митьо Очите във всичко, за което се разследва. Твърдял, че е бил ОТ близкото му обкръжение години наред. Когато делото срещу очите започна, Илиев отказа да се яви в съда, за да потвърди показанията си.

Според Митьо Очите свидетелят лъже, че е бил негов близък. Познавал го бегло и дори си спомнял, че го е нашамарил, защото закачал дъщеря му преди години.

 След като повечето от бандата на Очите бяха пуснати на свобода, Георги Илиев се покри от страх. Съдът го издирваше дълго време, за да го разпита, но без успех. Изненадващо в началото на юли, Илиев написа молбата, с която отказва да свидетелства. Дори пожела да каже истината – че полицаите са го притискали да подпише готови показания и да излъже. Седмица по-късно идва и арестът на ненадеждният свидетел. Иначе той бе арестуван и през 2018 година, два месеца след разбиването на бандата на Митьо Очите.

Тогава беше обвинен като лидер на престъпна група за разпространение на дрога и получи условна присъда, вероятно като награда за това, че ще помага Димитър Желязков да влезе в затвора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.