Наглост: Убиецът на Милен Цветков не се яви в съда, пак отложиха делото

0

Софийският апелативен съд отложи гледането на мярката за неотклонение на задържания за смъртта на журналиста Милен Цветков. Причината е постъпила в последния момент преди заседанието молба от адвоката на 21-годишния Кристиан Николов – Любомир Таков.

Той не могъл да се яви заради внезапен здравословен проблем. Съдът отложи заседанието 16 юли.

Самият Кристиан, който иска да излезе от ареста, също не се яви днес. На 8 юли той отказа да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата и не пожела да се включи по видеовръзка. Причината за неговото нежелание била епидемичната обстановка, свързана с коронавируса.

От прокуратурата обявиха още, че той е отказал да се подложи на съдебно-медицинска експертиза. Обяснението на защитата беше, че студентът няма психични проблеми, затова не е необходимо. Все пак било дадено уверение на прокурора по делото, че това ще бъде направено. Катастрофата стана навръх Великден, когато студентът в Германия блъсна с около 100 км в час спрялата на светофар кола на Милен Цветков. Тестовете установиха, че той е седнал зад волана след употреба на 4 вида наркотици.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.