Секси полицайка с опасни връзки в ъндърграунда крие рушветите на арестуваните ченгета от ГДБОП

0

Служителката от Главна дирекция „Национална полиция“ Василена Фикирлийска е играла ключова роля в рекетьорските изстъпления на арестуваните за чадър над наркотрафиканти висши ченгета от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков. В края на миналия месец знойната блондинка бе задържана заедно с началникът на отдела за противодействие на наркотрафика Цветан Панков и колегата му Ванков, но въпреки предоставените от прокуратурата доказателства за нейната вина, Специализирания апелативен съд реши да я остави на свобода на заседание, проведено в началото на седмицата, пише Уикенд.

Ангажирани в разследването срещу корумпираните висши ченгета от ГДБОП разкриха, че именно Фикирлийска е човекът, движещ схемата с подкупите от наркобандити и знакови трафиканти на дрога през България. Другият замесен в аферата е Десислав Такев от Своге, който е правил част от срещите на Цветан Панков и колегата му с издирвания люлински наркобос Радмил Ранов – Ради Ланеца. Последният изчезна безследно миналото лято след мащабна акция на полицията срещу търговията с дрога в София, при която бяха открити близо 100 кила наркотици. След акцията за издиване бяха обявени 41 пласьори на кокаин, като голяма част от тях все още не са задържани.
Запознати с разследването срещу корумпираните ченгета в ГДБОП разкриват, Ради Ланеца и сподвижникът му Весо Паяка са плащали ежемесечно по 10 000 лева на Панков и Ванков. Срещу тази сума антимафиотите

закриляли дейността на Ради Ланеца

и провеждали акции срещу конкурентни групировки. Общия бизнес между Ланеца и ченгетата обаче се разпаднал миналата пролет, когато бил арестуван производител на амфетамин, родом от Русе, работещ за структурата на Ланеца. При обиск в дома на наркоготвача ченгета открили тетрадка, в която били описани всички подкупи, плащани на ченгета. И тъй като в тетрадката личали имената на началниците в ГДБОП Панков и Ванков, двамата висши полицаи се настроили срещу групата на Ради Ланеца и Паяка. Така последвала и акцията срещу наркобандата от „Люлин“, проведена миналото лято.
Любопитен детайл е, че само дни след като Цветан Панков и Кирил Ванков бяха арестувани при акция на отдел „Вътрешна сигурност“, Ради Ланеца и ортакът му Весо Паяка са се предали в МВР и са дали показания срещу тях. Люлинските наркобосове са въдворени в ареста от миналата седмица. Друг знаков търговец на дрога от „Люлин“ – Росен Кръстев – Стъкларя, някога свързван като лейтенант в наркоорганизацията на Златко Баретата, също е сред свидетелите срещу арестуваните началници на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. Стъкларя даже е направил

аудиозаписи от мобилния си телефон,

от които става ясно, че е плащал по 5 000 лева месечно на Цветан Панков, за да не бъде закачан. Срещу рушвета Стъкларя е настоявал ГДБОП да арестува друг мастит търговец на дрога – Габриел Боцев – Жабата.
Запознати с разследването срещу корумпираните ченгета от ГДБОП твърдят, че те са прибирали и по 10 000 лева месечно от Ивайло Стойнов – Иво Турчина, за да го наложат като новия бос на уличната продажба на наркотици в София на мястото на Ради Ланеца.
„В случая с Иво Турчина свръзката е била полицайката Василена Фикирлийска. Тя е провеждала срещите с него, както и със сподвижника му Даниел Стефанов – Дъмпела и след това е предавала парите на Панков. Иво Турчина е бил и със статут на информатор на ГДБОП, при обиск в дома на Цветан Панков са отрити над 80 ръкописни страници, в които Иво Турчина описва в подробности дейността на други пласьори на наркотици“, обяснява столичен антимафиот.
Много подчинени на арестуваните шефове в ГДБОП пък твърдят, че те са затънали в корупционното блато благодарение на

секси полицайката с опасни връзки

в ъндърграунда Василена Фикирлийска.
От 2017 г. насам напористата блондинка е любовница на Цветан Панков. Началникът в ГДБОП даже обитавал нейния апартамент в София, а при изненадващия му арест на 26 юни опитал тайно да изхвърли ключовете от жилището на Фикирлийска.
„Той е ползвал апартамента й за преспиване, тъй като е от Своге и не разполага със собствено жилище“, опитват се да оправдаят клиента си адвокатите на Цветан Панков. От защитата на антимафиота даже опитват да лансират и версията, че Цветан Панков е станал жертва на любовно отмъщение. Бившияj вече съпруг на Фикирлийска работел в отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР – звеното, което проведе акцията срещу ченгетата от ГДБОП.
Ангажирани в разследването обаче твърдят, че има достатъчно данни, които сочат за водещата роля на Василена Фикирлийска в прибирането на подкупи от трафиканти на дрога. Именно Фикирлийска е

предупредила бандит с прозвището Ники Дългия,

че се готви акция за задържането на огромно количество кокаин, импрегниран в кашони от лайм на стоковото тържище в „Слатина“. Акцията бе проведена през януари и тогава антимафиотите обявиха, че заловеното количество кокаин доближава 500 кила.
Според разследването, часове преди акцията по залавянето на кокаина да бъде проведена, Фикирлийска е разгововаряла по телефона с гангстер с прякора Николай Дългия, настоявайки, че спешно трябва да го види. На следващия ден Дългия офейкал от България и оттогава е в неизвестност. Обявен е за издирване.
Василена Фикиплийска е засечена да контакгува и с друг оперативно интересен мафиот – Георги Семерджиев – Жоро Шопа. На 24 май тази пролет, само час след като патрулиращи полицаи в Студентски град откриха 40 кила кокаин в „Мерцедес“, шофиран от 33-годишния Николай Петров, Фикирлийска се среща със Семерджиев, който стои зад наркоканала.

Полицайката предупреждава Жоро Шопа,

че при обиск в апартамент в Студентски град са намерени още 320 кила кокаин – информация, която криминалистите задържаха цели два дни с надеждата някой да отиде в скривалището, за да прибере дрогата.
„За щастие в този случай изнасянето на информация не помогна на трафикантите, тъй като в жилището с кокаина открихме протезата на втория братовчед на Жоро Шопа – Манол Николов и тази улика ни бе достатъчна, за да го задържим. Предстоят и нови арести на замесени в трафика на кокаина, заловен в Студентски град“, загатна столичен антимафиот.
Според неофициална засега информация предстои задъжането на Тихомир Семерджиев, племенник на Жоро Шопа, както и на самия Георги Семерджиев във връзка със задържаните 360 кила кокаин в Студентски град. Разследван е и мъж с прякор Спидито, в миналото лежал в затвор в Холандия за трафик на хероин, който бил логистикът на наркопратката на Жоро Шопа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.