Арестуват Дани Дъмпела след прочистването на ГДБОП от корумпирани ченгета

0

Люлинският наркодилър Даниел Стефанов- Дани Дъмпела най-вероятно ще бъде арестуван до дни, разкриха пред „Уикенд” столични ченгета. По време на разследването на Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР на двамата висши служители на ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, агентите се натъкнали на данни, че Панков е покровителствал и Дъмпела. За сега шеф на сектор „Наркотрафик” при антимафиотите няма повдигнато обвинение за това престъпление, но според нашите източници скоро ще се сдобие. Това ще стане след ареста на Даниел Стефанов.

Както „Уикенд” пръв разкри преди два месеца, от началото на тази година трима наркомани са починали миналия месец в София след употреба на фалшив амфетамин, който се продава от дилъри приближени до Даниел Стефанов-Дани Дъмпела. Дрогата е било „пико”.


Стефанов е лидер на организирана престъпна група, близка и под контрола на силни фактори в бившата групировка ВИС. Реално той бил със статут на оперативен мениджър, който обаче можел да взима самостоятелни решения за продажба и трафик на дрога. Ръководил лично бригада от 20 човека. Те са разделени на ВИП и улични. Випаджиите продавали само кокаин. Цената му е 140 лв. на грам. Чистата печалба на структурата на Дъмпела е 80 лв. на грам, като тя се постигала след сериозно разреждане на кокаина.
Уличната бригада продавала всичко друго без кокаин. При амфетамините маржът на печалба е далеч по-малък и стигал до 3-4 лв. на хапче. Канабисът носил приход от 5 лв. на цигара. Средната заплата на дилър се движила около 5000 лв. на месец. На фискирано месечно възнаграждение от 4000 лв. към структурата му имало и десетина столични полицаи от различни районни управления. Корумпираните служители на реда имали задача да пазят дилърите от проверки и да предупреждават предварително за акции. Другият им ангажимент е бил да разчистват територията му от конкуренти. Така например преди 5 години Стефанов беше причината да бъде атакувана от полицията бандата на небезизвестния Радо Темерута.
Близки авери на Дъмпела бяха пуснали в службите сигнал, в който с подробности се описваха схемите на Темерута, дясната му ръка Атанас Георгиев-Гаргата и останалите от групата Иво Станев-Турчина, Венци Боксьора, Мартин Дългия, Камен и Иво Митков-Касабата.


Дъмпела получавал всеки понеделник сериозни суми от продажбите на дрога.

Парите минавали през трима посредника. Самият той нямал никакъв досег с лицата от по-ниските нива на организацията, което било от съображения за сигурност. Сумите се съхрнявали в различни апартаменти и банкови сейфове.
Възходът на Даниел Стефанов в ъндърграунда започнал след стрелбата срещу Митьо Очите през 2016 г. Преразпределение на позициите във ВИС го довело до честта на заеме по-челни позиции в наркомафията. Криминалната кариера на новия наркобос започва през 2008 г., когато е арестуван заради изнудване, а година по-късно, през 2009-а, е сгащен от МВР в Дупница с 3 грама хероин и използване на фалшиви документи.


През 2010 г. Дъмпела се опитва да стане част от групата на Йоско от Костинброд.

По това време той въртял любов с момиче на име Деси, която била сестра на един от главорезите на Костинбродския. Заради въпросната мадама Даниел дори изял бой в известна столична дискотека. През пролетта на 2011 г. Дъмпела започнал сам да разпространява слухове, че е част от групировката на Златко Баретата и дори се ползвал с неговата лична подкрепа. Малко след това започва работа като охранител на влиятелен бизнесмен. Не се задържа обаче дълго при боса и сменя работодателя. В края на 2011 г. е използван като наркодилър от дясната ръка на Сако – Милен Даврански-Катерицата и Киро Руския. Ролята на Стефанов е била да продава кокаин в няколко столични нощни заведения. В дискотеките са и 90% от клиентите на белия прах. Като такъв Дъмпела е засичан в различни клубове в Студентски град. Постепенно заема и по-високи нива в йерархията и вече може да се причисли към новите босове на наркотиците в столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.