Наркобосът Стъкларя пуснат на свобода ден преди да даде подкуп на ченгето от ГДБОП

4

Предателят на арестуваните наркоченгета от ГДБОП Росен Кръстев –  Стъкларя е пуснат с най-леката мярка „подписка“ ден преди да предаде белязаните пари, пише „Галерия“.

 Началникът на борбата с дрогата в ГДБОБ Цветан Панков и заместникът му Кирил Ванков бяха арестувани на 25 юни. Седмица преди това Росен Кръстев – Стъкларя, който от няколко месеца е бил под домашен арест, защото е подсъдим по мегадело за наркотици, е поискал да се движи свободно.

Съдът му разрешава в навечерието на акцията срещу полицаите. Още докато е бил под домашен арест е имал среща с ловците на корумпираните ченгета. От „Вътрешна сигурност“ вече са били подготвили  белязаните 5000 лв.,  които е трябвало да предаде на Цветан Панков. Това е станало възможно благодарение на изменената му мярка за неотклонение. Така на 26 юни малко след края на работния ден Росен Стъкларя отива  на срещата с Цветан Панков, който този път е дошъл лично по настояване на Стъкларя. Обикновено парите вземал посредникът Десислав Такев. Срещата била под моста на квартал „Захарна фабрика“. В момента в който Стъкларя подал парите на Панков инспекторите от „Вътрешна сигурност“ излезе от скривалището си и го арестували.

 Защитната теза на комисаря от ГДБОП е, че не искал пари, а в случая има провокация към подкуп.

Засега той и колегата му остават в ареста. Приятелката му Василена, която също е полицай, е освободена, както и посредникът на подкупите Десислав Такев, който е пропял за корупционната дейност. Спецченгетата Цветан Панков и Кирил Ванков още не са уволнени дисциплинарно от МВР, но се очаква това да се случи в близките седмици. Директорът на службата Иво Спиридонов вече подаде оставка, макар да няма данни,  че е знаел за подкупите получени от бандитите.

 Росен Стъкларя е на пазара на дрога на 15 години.

Има само една криминална регистрация в далечната 1997 година, която е искал да бъде заличена, защото му пречи. Никого обаче не е осъждан. Според враговете му той е агент на полицията и е предал всеки, който може, за да спаси себе си.

Сега е подсъдим с още 41 души от бандата на Радо Ланеца и Весо Паяка, които са свидетели срещу полицаите Панков и Ванков. Ланеца и Паяка обаче имат поддържаща роля и се включат с показания два след като Стъкларя е пуснал жалба срещу антимафиотите и е било ясно, че ще им даде белязани пари. Дори се появяват като свидетели пред съдия, а в също време са били издирвани, защото при разбиване на бандата им през август 2019 година успяват да избягат, вероятно предупредени от свои хора в МВР.

Според слуховете в ъндърграунда това са точно Панков и Ванков, които са водили разследването, но срещу заплащане са им казали, че предстоят арести. Според източник на „Галерия“ се пече сделка с тях в замяна на показания срещу полицаите от ГДБОП, а именно да сключат споразумение за условни присъди с показанията за рушвети които са плащали.

 От разследване срещу наркотиците изкачат данни, че Панков и Ванков са знаели за 327-те кг кокаин в „Студентски град“,

но не са направили нищо, за да бъдат заловени.  Предполага се че Панков и Ванков са давали указания на трафикантите къде да бъде изнесена дрогата към западна Европа и се опъвали чадър над тях, за да не бъдат заловени на наши територия.

4 Коментара
 1. Коко белото казва

  На снимката не е Росен стъкларя.

  1. Sote казва

   Liubo mladeja e

 2. Уауууууее казва

  И ради ланеца е пуснат под домашен арест вече, е това вече е мн нагло никаква държава не сме щом най големия тровник на децата ни пак се измъкна и спокойно може да си върти далаверите от вкъщи

  1. Соте на Киро японеца от затвора казва

   Тях ги чака дълго да гният в затвора а Ради ланеца е в Гърция и не задържан , но рано или късно ще им свършат кинтите и ще ги предадат. Тука гният Румен бушона от надежда и Люси бореца. От 5 до 15 години е за група и глобата е солидна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.