След като го спипаха в Гърция, Йоско Костинбродския ще лежи в затвора със сина си (Избягал от България от страх, че ще го убият)

0

В България ще ме убият, това е казал на свой близък  Йосиф Йосифов – Костинбродския, малко след като избяга през 2014 година, пише „Галерия“.

Гангстерът бил сигурен, че враговете му от престъпния свят и полицаите имат план да го ликвидират. Йоско натрупа много душмани през дългата си кариера в криминалните среди, а пътят му е осеян с трупове на негови приятели и неприятели.

 Йоско Костинбродския беше заловен в Гърция на 18 юни, след седем години издирване. Той е арестуван за кражби, с каквото се е занимавал през времето на изгнание. Страшилището от близкото минало обирал магазини и частни вили, за да се храни.

 След като от Гърция са информирали прокуратурата у нас, че Йоско е задържан, веднага е изготвена молба да ни го върнат. Причината е, че той е осъден на една година затвор по едно от делата срещу него. През 2010 година службите удариха организацията му, която искаше да завземе пазара след арестите на бандата на чуковете и Златко Баретата. В началото го обявиха за лидер на организацията и го осъдиха задочно, защото беше избягал. Оказа се, че отново е в Гърция. Спипаха го през 2012 година, а на следващата година го върнаха с белезници. През март 2014 година обаче го пуснаха от ареста за кратко и той заминал за южната ни съседка, Там живя като отшелник на различни места.  Подозират го и за оръжейни грабежи в Солун, освен за кокошарските кражби. Когато Йоско Костинбродския бъде екстрадиран, той ще влезе в Централния софийски затвор. Там, макар и в отделение за арестанти, е синът му Иван, с когото ще мога да се виждат на лавката и на карето за разходки.

Иван Йосифов е подсъдим по две обвинения.  

Първото е за участие в банда, която преби до смърт надзирател от затвора, а второто е за наркотрафик. Наследникът на Йоско се опита да се задържи на позиции в ъндърграунда, като ползваше името на баща си, но това не се оказа достатъчно. По едното дело срещу него е обвинен, че е участвал в следенето и подготовката на убийство на двама полицаи и двама прокурори, които се занимавали както с него, така и с баща му.

Йоско Костинбродския беше главатар на една от двете банди за убийство и силови действия в София преди 15-20 години.

Арестуваха го за покушението над Фатик, за изчезването на хърватина Иван Може, обвиниха го за стрелбата по Киро Японеца през 2003 година. Той винаги се измъкваш с оправдателни присъди. Малко преди да избяга в Гърция за втори път той се заканил при друг арестант да убие полицаите, които го тормозят. Затова му  направиха още едно дело, за да го задържат в ареста, но то е спряно след бягството му.  Йоско Костинбродския е разследван за  поръчител на убийството на Красимир Гочев-Шмид, убит през май 2014а в Своге. Освен това през декември същата година, в която Йоско избяга, беше застреляни Хрисим Хрисимов, друг от обкръжението му, който го уличи за стрелбата по Киро Японеца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.