И синът на Йоско Костинбродския планирал екзекуции на прокурори

0

Иван Йосифов, синът на Йосиф Йосифов – Костинбродския, който е подсъдим като тартор на банда за търговия с дрога и лежи в ареста повече от година, също е планирал разстрели на прокурори и полицаи, разследващи престъпните деяния на него и баща му.

Бандата на Малкия Костинбродец бе разбита на 27 юни 2018 г. при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, като арестите тогава бяха форсирани заради постъпила оперативна информация, че наследникът на Йоско Костинбродски подготвя убийствата на прокурори и висши полицаи. Иван договарял вербуването на наемни убийци, които да ликвидират столичните прокурори Емил Галипонов и Георги Мойсев, както и трима висши полицаи, които душели около наркобандата.


Срещу задържаната престъпна група свидетелстваха трима души, които признаха пред разследващите, че мократа поръчка е била възложена от Иван Йосифов през пролетта на 2018 г., като хората му са търсили изпълнители за екзекуциите в Сърбия. Със задачата да осигури наемни убийци е бил натоварен Вергил Славов, дългогодишен съратник на Йоско Костинбродския и разследван за няколко поръчкови убийства. 44-годишния Вергил Славов прекара 3 години в затвора за екзекуцията на ромския барон от Плевен Тани Танев, който бе направен на решето на 12 февруари 2008 г. в Долни Дъбник.

Дясната ръка на Йоско обаче излезе от пандиза през 2014 г., след като съдебния процес за разстрелът на Тани Танев се забатачи.
Защитени свидетели на Специализираната прокуратура твърдят, че само седмица преди арестите на бандата, Иван и дясната му ръка Петко Стоянов – Пендака, купили 3 автомата „Калашников“, с които трябвало да бъдат извършени екзекуциите. Оръжията обаче така и не бяха открити, писа Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.