Йоско Костинбродския се готвел да убива за Васил Божков

0

Арестуваният преди седмица в Гърция Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския е бил задържан от властите в южната ни съседка след сигнал, подаден от родните служби за сигурност, научи „Уикенд” от свой източник от МВР. Страховитият гангстер от костинбродското село Безден е бил локализиран в района на Солун от родните антимафиоти и на 18 юни е бил задържан от полицията в Гърция.

Йоско Костинбродския бе издирван от 6 години по обвинения за серия от поръчкови убийства, след като през пролетта на 2014 г. скандално бе пуснат на свобода от съда, докато срещу него се водеше процес за стрелбата срещу ромския бос Кирил Киров – Киро Японеца и отвличането на сина на президента на „Славия” Венцислав Стефанов. Йоско и бандата му от Костинброд бяха разследвани за

серия мафиотски екзекуции,

сред които убийството на Филип Найденов – Фатик и разстрела на гангстера от Своге Красимир Гочев – Шмид. През декември 2014 г. един от основните свидетели срещу него – Хрисим Хрисимов, осигурил кола за убийството на Фатик през 2003 г., бе ликвидиран в столичния квартал „Банишора” с дъжд от куршуми. Оттогава следите на Йосифов се губеха, макар да вървяха слухове, че опасния наемен убиец снове между Сърбия и Гърция и играе важна роля в трафика на дрога. За фабриките за убийства на Йоско „Уикенд” е писал многократно.
Вниманието на родните служби към Костинбродския е било възобновено тази пролет след постъпила оперативна информация, че контакт с наемния убиец е осъществил укриващия се в Дубай с 18 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков. Според полицейски източник, Йоско е бил засечен в Солун

на среща с подземен бос

Въпросният гангстер минава за близък до Васил Божков, а според слуховете двамата дори са съдружници в общ бизнес. След бягството на Васил Божков в Дубай, ортака на Черепа също напусна внезапно страната. Според запознати, крими боса и към днешна дата се укрива в Гърция, където е бил засечен тази пролет на среща с Йоско Костинбродския.
Твърди се, че Костинбродския е поел изпълнението на серия

мокри поръчки от Васил Божков,

а предполагаемите мишени на страховития килър са прокурори от Специализираната прокуратура, разследващи полицаи и дори политици, на които Васил Божков е вдигнал мерника.

Само преди дни укриващия се в Дубай хазартния бос сам намекна публично, че никой от ангажираните в разплитането на мафиотската му империя не може да се чувства сигурен. Божков публикува снимки в личния си Фейсбук профил на разследващия го прокурор Ангел Кънев, фотографиран на влизане и излизане от сградата на НАП. Любопитна подробност е, че снимките на следения прокурор Ангел Кънев бяха публикувани от Божков дни след задържането на Йоско Костинбродския. „Очевидно хазартния бос е научил, че вербувания от него Йоско е заловен в Гърция и е публикувал

снимките на прокурор Ангел Кънев,

за да намекне, че Костинбродския не е единственият му наемник от ъндърграунда”, тълкуват действията на Черепа столичните криминалисти.
Що се отнася до арестувания Йоско Костинбродския, то той вероятно ще бъде екстрадиран в България до 2 седмици и ще бъде въдворен в Софийския затвор, за да излежи присъда от 3 години затвор за изнудване и кражба на кола. За наемният убиец от костинбродското село Безден вече бе пратена европейска заповед за арест до гръцките власти. По всяка вероятност, след като Йосифов бъде въдворен в затвора, срещу него ще бъдат повдигнати и други обвинения за поръчкови убийства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.