Родителите на милиардерката Ружа Игнатова мизерстват в Германия

0

Родителите на криптокралицата Ружа Игнатова живеят в малко градче близо до Щутгарт Германия едва свързва двата края. Това научи „Галерия“ от техен близък в град Плевен, родният град на Ружа,  измъкнала с измама на четири милиарда евро от наивници, които са повярвали на схемата й onecoin.

Бащата на Ружа Пламен Игнатов е завършил немската гимназия в Ловеч, където са учили мнозина разузнавачи като Бриго Аспарухов и Иван Драшков и политици като Андрей Луканов, Нора Ананиева и Симеон Дянков,. Заради връзката на бащата Пламен с легендарното училище, близки на семейството са убедени, че дъщеря им е проект на раздавателните служби или техни протежета. И  до днес остава мистерия откъде се появи Ружа Игнатова и кой я изпрати по целия свят, за да убеждава хората, че е създала валутата на бъдещето.

Веска Игнатова и съпругът й Пламен са използвани от дъщеря си Ружа за подставени лица в нейни фирми в България и в Европа, които се разследват за пране на пари. Родителите й вече са възрастни и нямали никакво понятие от търговията с криптовалути и обучението на желаещи да печелят от виртуалните пари. Те са разпитвани няколко пъти от чужди служби, но не и от българските защото отдавна не живеят у нас.

По делото в САЩ също има данни за тях, но като бушони на дъщеря си Ружа. Зад Океана е и  синът им Константин. Той оглави измамата onecoin през 2017 година, когато сестра му беше обявена за издирване от властите в Европа, а по-късно и от САЩ. За разлика от нея той беше арестуван на летището в Лос Анджелис при опит да напусне САЩ. По-късно проговори за схемите на сестра си, която изоставила цялото семейство на произвола на съдбата, спасявайки собствената си кожа. Съдбата на Ружа е загадка вече 4 години. Не се  знае къде са и четирите милиарда евро, с които са измамени хората от пет континента в света. Само В САЩ Ружа е подсъдима задочно за 400 милиона долара, които граждани на Щатите са се излъгали да преведат по сметките й, за да бъдат обучени как да печелят от криптовалутата менте.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.