Арестуваните ченгета от ГДБОП натрупали 10 милиона за шест години

0

 Арестуваните ченгета от ГДБОП Цветан Панков и Кирилова са вложили 3 милиона в имоти, научи Галерия от източник по разследването срещу тях.

Прокуратурата и МВР ще търси и техните сметки зад граница. От 2014 година досега те са спечелили близо 10 милиона от чадър над наркомафията, изчисляват експерти. Сметките са по данни на свидетелите на наркобосовете, които са заявили, че са плащали по 20000 лв. на месец за спокойствие, както и допълнително за удари по техни конкуренти.

 Най-интересното е, че имотите се водят собственост на третата арестувана при акцията- Василена Фикирлийска. Арестуваната жена е интимна приятелка на комисаря Панков и работи като полицай, но не в ГДБОП, а в Националната полиция. Има апартаменти и земи в София и по морето, както и в планински курорт.Ще се проверяват доходите й, но от прокуратурата са убедени, че парите са от рушветите на гаджето й Цветан Панков.

 Шефът на наркоотдела и началник на сектор Кирил Ванков, Василена Фикирлийска и посредникът за подкупите Десислав Тасев бяха арестувани в четвъртък. Часове по-късно оставка подадоха директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и зам.- главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Няма доказателства двамата да са били в схемата на подчинените си. Отстранени са заради липса на контрол.

Десислав Тасев пропял и разказал всичко за схемата, която продължавало от години Мъжът е от Своге, откъдето са родом Панков и Ванков. Те го пращали при различни наркобосове в София, за да прибере парите и да им ги донесе. Весо, както е известен в престъпния свят изграждал за себе си легенда че е агент на ДЕА. Срещал се с клиентите на Панков по бензиностанции. Разследването срещу наркоченгетата започва по сигнал на Росен Кръстев – Стъклария, който е от най-големите на пазара. Панков и Стъкларя се   познават повече от 15 години.

Стъкларя е подсъдим в най-голямата банда, разбива на някого у нас- тази на Радмил Ранов-Ланеца и Веселин Христов-Паяка, които се издирваха до четвъртък. Стъкларя е обработван от хора на „Вътрешна сигурност“, които му дали белязани пари и го оборудвали с микрофон заради срещата с Цветан Панков. Двамата се познават повече от 15 години. Стъкларя беше вътрешният човек от Бандата на чуковете, който ги предаде заради зверски побой след кражба на пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.