Синът на Жоро Шопа със запор от данъчните (Лоренцо Семерджиев ударно напуска фирмите си)

0

Данъчните са взели на мушката си Лоренцо Семерджиев, чийто баща Георги Семерджиев – Жоро Шопа е известен като консолиери на Евелин Банев-Брендо. В края на май е запорирана фирмата на младия Семерджиев „Сакар груп”, която е регистрирана през 2016 г. в Тополовград с капитал от 10 лева, установи „Уикенд”

През 2016 г. Лоренцо е регистрирал и други фирми, но преди няколко месеца ударно се е отървал от тях. В „Рагаци БГ” е бил съдружник с персиеца Амир Саид Хадеи. За двамата се чу последно преди година, покрай арести в Тел Авив на българи, в чийто багаж е имало устройства за източване на карти от банкомати. Те бяха посочили Лоренцо за свой бос, който им помогнал с инвестиция в уредите за „бизнеса”. Спипаните бяха обяснили на израелската полиция, че шефът им работи заедно с въпросния Амир Саид Хадеи, чийто баща Саид Хадеи пък е шеф на Иранско-българската бизнес асоциация.
„Рагаци БГ”, когато принадлежи на Лоренцо и иранеца Хадеи, преди време държи ресторант в центъра на София. Фирмата обаче е прехвърлена и вече се води на някой си Цветелин Първанов. Той пък се явява собственик и на други спорни компании. През неговите ръце в един момент преминава бизнесът на разстреляния собственик на модна къща „Агресия” Александър Антов. Според запознати въпросният Първанов е класически сламен човек. Друга фирма, на която се явява собственик господинът – „Круп дийл транс 7805” не само че е със запор, а преди години изплува като част от бушоните на „Недосегаемите”, както ченгетата бяха кръстили банда за точене на милиони от ДДС. Затова нищо чудно, че в „портфолиото” му е вече и „Рагаци БГ”.


Лоренцо Семерджиев, който иначе е с актьорско образование, получено в Лондон, е бивш съдружник и на Вълчо, синът на разследваната бизнес фамилия Маринела и Ветко Арабаджиеви.

През 2016 г. синът на Жоро Шопа и Вълчо регистрират „Фешън рентал”, като си делят участието по равно. Двамата отварят нощен клуб в хотел „Маринела”. Мястото става много популярно, но само след година е прехвърлено на Маринела Арабаджиева. Сега покрай разследването на фамилията тази фирма е със запор от Комисията по конфискациите.


Бащата на Лоренцо – Георги Семерджиев-Жоро Шопа, в чието имение край Барселона бяха задържани Ветко и Маринела Георги Семерджиев, е познат най-вече като сподвижник и перач на парите на кокаинов бос Евелин Банев-Брендо. Двамата са родом от Тополовград и са приятели от деца. Жоро спасява Брендо при бомбен атентат, но и той самият е бил обект на покушение. Преди години срещу него стрелят пред столичния хотел „Хемус”, в който има офис по онова време.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.