Държава на ръба: Шефът на ГДБОП хвърли оставка заради Жоро Шопа

0

Директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като по-рано днес трима служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри.

Топ ченгето напуска поста, след като стана ясно, че неговите подчинени са работели и за Георги Семерджиев-Жоро Шопа, както Lupa.bg разкри.

Задържани са началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП Цветан Панков, началник на сектор от същата дирекция Кирил Ванков, както и още един служител, пише topnovini.bg.

Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, че оставката му е морален и логичен акт.

„През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори. Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията“, пише той.

С последното си обръщение Спиридонов изказва своята благодарност към служителите на дирекцията за съвместната работа през тези години. „Вярвам, че всички Вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата. За мен е чест, че имах възможността да служа с Вас!“, завършва той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.