Брендо издал кокаиновото депо на Жоро Шопа в София

0

 Складът с пакетите от най-скъпата дрога беше разбит в края на май. Първо патрулни полицаи задържаха 31 годишния Николай Петров пред кооперацията, а в багажника на мерцедеса му намериха сак с 40 кг кокаин. После разследващите влязоха в ателието и намериха останалата дрога.

Дни по-късно арестуваха и Манол Николов от Тополовград, който е роднина на Георги Семерджиев- Жоро Шопа. Мъжът е с един крак след катастрофа в миналото. Полицаите намерили протезата му в апартамента в Студентски град, а  самият той е заловен в къща в Горни Богров.  Разпитван е няколко пъти, Манол не казал и думичка за връзката си с кокаина и за участието на Жоро Шопа в канала за трафик, пише в новия си брой „Галерия”. В същото време Семерджиев не е търсен за разпит или за арест, защото няма доказателства срещу него. Голяма част от кокаина е предназначена за Испания и това личало от знаците по пакетите. В  Испания Жоро Шопа криеше в дома си  Ветко и Маринела Арабаджиеви. Там те бяха заловени, а Шопа обвинен заедно с тях за участие в престъпна група за пране на пари. За разлика от тях го пуснаха с гаранция, когато се прибра в България.

 Евелин Банев – Брендо, който беше най-добрият приятел и са граждани на Жоро Шопа изчезва през 2018 година, малко да преди да потвърдят ефективното му присъда за пране на пари от наркотрафик в България. Преди това го осъдиха и в  Италия и в Румъния.

Още тогава се заговори, че отношенията между двамата авери са охладнели рязко – а причините за това са много – подялба на пари, връзките им с Арабаджиеви,  активи България като хотели и поземлени имоти.

 Също така се знае, че Брендо не е случайно успял да се измъкне благодарение на информацията, която е давал на чужда съсецслужба за борба с наркотрафика и вероятно живее с чужда самоличност на друг континент.

Той обаче още има верни хора в България като Матей Боев, който бе част от „Кокаиновите крале” и излежа присъдата си. Наскоро пък бе пуснат предсрочно от Софийския затвор.

„Влизането на 327 кг кокаин у нас не остава тайна за опитни играчи в този бизнес, сред които е Матей Боев, а Брендо има достатъчно връзки, за да посочи на властите къде да се търси пратката и около кого да си души” казва източник на „Галерия”,  който в миналото е бил част от схемите за трафик на дрога през България.

 От няколко месеца, през които е в България, Жоро Шопа не се е срещал със семейството на Брендо в София, твърдят близки до тях. Малка подробност е, че Жоро Шопа беше в Испания по времето, когато Брендо реши да избяга от България.

 Рекордната пратка кокаин Студентски град е свързана с човек на Брендо,  но информация за раздор между него и Жоро Шопа връща интригата дали кокаиновия крал стои зад разкриването на склада, заради неуредени сметки и отношения със Семерджиев.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.