Страшилището на Северозапада празнува свободата си. Данчо Пръча станал нов човек в пандиза

0

Знаковият Врачански Бандит Йордан Тонов – Данчо Пръча, отпразнува края на присъдата си като бос на банда за дрога и проститутки, показа проверка на Галерия.

 Пръча бе осъден на 8 години затвор. Влезе зад решетките в началото на 2016 година и излезе три години по-късно – през ноември 2018-а. Тогава софийският Апелативен съд го освободи предсрочно . Оказа се, че повече от времето е излежал под домашен арест, който се приспада от присъдата.

Наложиха му условна присъда за остатъка от година и девет месеца. Оттогава Пръча е на свобода и се радва на живота и семейството си. Условното наказание за владетеля на Северозапада изтече през този месец и той вече напълно е изтърпял присъдата.

 В миналото Данчо Пръча беше страшилище за всички северно от София и южно от Видин. Още от края на 90-те името на Томов се свърза с дрогата и проститутките в региона. Сочен за заместник на Митьо Очите в Северозапада несебърският Ал Капоне дори даваше показания по делото срещу приятеля си, но го защити. Данчо Пръча беше арестуван през 2008 година, а свидетели разказаха потресаващи извращения, на които е подлагал длъжници ,непослушни наркодилъри и проститутки. В същото време Томов е имал и легален бизнес. Съпругата му Каролина беше общински съветник в Мездра, пост който заема и досега. В миналото Данчо Пръча беше близък и с друга легенда от Северозапада  – Ценко Чоков. Двамата обаче никога не са били в конфликт за територии и винаги са намирали общ език, дори ден преди ареста си през 2016 година Чоков е бил на абитуриентския бал на дъщерята на Данчо Пръча.

Докато затворът за Йордан Тонов вече е в миналото, за Ценко Чоков той предстои защото е осъден на четири години, а е излежал само две в ареста. Делото му е на втора инстанция. Засега няма данни Данчо пръча да се занимава с незаконна дейност, откакто е напуснал затвора,  пише Галерия.

 53-годишният мъж помагал на жена си в бизнеса, защото тя е заета с политика, а пари не му липсвали. Според затворническите власти Пръча се е поправил затвора, въпреки че е лежал там само три години и то с прекъсвания заради отпуски. Награждавали го многократно. За престоя си зад решетките бил дисциплиниран, помагал на надзирателите. Осъзнал вредите от престъпната си дейност и съжалявал. Поддържал много добро ниво на лична и обществена хигиена в спалното помещение. Не залагал на хазарт както останалите пандизчии не са го хващали с дрога и телефон в килията. Имал мотивация да промени живота си. Пред социалните работници казвал, че е справедливо осъден. Една от заслугите му, заради които е пуснат предсрочно е неговия неговата инициатива за спортен клуб по бокс в затвора във Враца. Заедно с администрацията обзавел залата, направил отбор и го тренирал всяка събота. Участвал в годишнини от историята на България бил добър водещ на образователен курс „История и география на родния край и планетата Земя“. И до днес в механата на  Данчо Пръча висят портрети на възрожденци, което личи от снимките му във Фейсбук.  Докато бил затвора работил на външен обект в земеделието, където поддържал помпена станция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.