Пламен Бобоков призна: Пламен Нунев от ГЕРБ раздава постовете в Русе (ВИДЕО)

0

Бизнесменът Пламен Бобоков, който бе освободен от ареста, след като Специализираният наказателен съд призна внесената гаранция от 1 млн.лв., даде ексклузивно интервю пред Би Ти Ви тази сутрин.

В него той коментира, че действително е ходатайствал за кандидатурата на прокурор Николай Николов за окръжен прокурор на Русе, каквито есемеси бяха разпространени от прокуратурата, съобщава Rusemedia.com.

„Ходатайство за един изключително достоен, сериозен и отговорен човек – прокурор Николов, чрез мой приятел, който е близо до един от стълбовете на власт и влияние.

Очевидно не е успешно, защото друг е окръжен прокурор. Тези избори винаги са предопределени – има два стълба на власт и влияние, които определят кой къде да отиде. Просто съм се възползвал че имам приятел, близък до втория стълб на власт и влияние, който да даде шанс на това момче“, заяви Пламен Бобоков.

Той заяви, че обвинението към него за търговия с влияние е абсурдно и го определи като „висша форма на цинизъм“. И обясни, че няма такова влияние, а може да търгува само с масла. Но пък е публична тайна кой има такова влияние в Русе.

„Вървете в Русе, достоен град с достойни българи, които неведнъж са се изправяли срещу властимащите и попитайте: кой в града назначава всички – прокурори, окръжен и районен, кой назнача съдии, кой назначава директори на окръжни дирекции на МВР, шефове на полиции.

Всеки държавен директор, чиновник до портиер се назначава от едно-единствено лице. Това е областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Той, разбира се, не го прави сам, кой е шефът – първият стълб на властта и влиянието…

Ходатайствах за прокурор Николов по изключение, стана ми мъчно, защото е един изключително честен, отговорен човек и професионалист и съжалявам, ако това нещо навреди на кариерата му. Той е много честен и страхотен професионалист“, заяви още Пламен Бобоков.

В интервюто той коментира още контактите си с Васил Божков, когото определи като близък познат, но не и приятел, ареста на брат си Атанас Бобоков, отношенията си с премиера Бойко Борисов и различни министри.

Вижте цялото интервю във видеото:

Бизнесменът Пламен Бобоков коментира повдигнатите му обвинения в ексклузивно интервю за bTV. Вижте целия разговор тук> https://bit.ly/2YTq7x8

Публикувахте от bTV Новините в Неделя, 21 юни 2020 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.