Естрасенсът Деси, съден за блудство, излезе от затвора и си търси работа

0

Скандалният екстрасенс Десислав Велков, по-известен като Деси от Пелово, вече е на свобода. Феноменът прекара цели 6 години зад решетките в Пловдивския затвор по обвинения за блудство. Пред „Уикенд” той разказа, че зад решетките е бил на облекчен режим и работел като охранител. Надзирателите виждали, че е работлив и му поверили важен обект – да вдига бариерата на влизащите в двора на панделата.

Деси бил сред малкото лишени от свобода, които не са занимавали с „далавери” в кауша. Не общувал много със съкилийниците си, които имали разбирания, различни от неговите. Пък и не се налагало, защото виждал кой какво таи в душата си. Вярвал в Бог и приемал със смирение факта, че трябва да изтърпи невинен присъда, натопен от недоброжелатели, с които може би имал кармична връзка от предишни животи.


Десислав Велков категоричен, че никога не е карал момичета да се събличат голи пред скайпа, още по-малко е стигал до голотата им, влияейки им от разстояние с биоенергия. Мачкането на уши било част от лечебен масаж, какъвто практикувал от първите дни на кариерата си, а не сексуално насилие. Кълне се, че може да помага на хората и никога не лъжел, защото знаел, че божието провидение съществува. За него важало правилото: „Каквото направиш – това и ще ти се върне”. Правел предимно добрини, но все се намирали недоволни хора, които в един момент се настройвали против него.
Велков си представял, че когато излезе на свобода ще си намери работа – без значение каква и ще се труди като всеки нормален човек. Не предвиждал отварянето на ясновиски офис и смятал да не „гледа” занапред.


Запознати с житието му издават, че младият мъж е на свобода от около три месеца. Той успял да стъпи на краката си, благодарение на приятели, които го подслонили в столицата. Трескаво си търсел работа и подавал документи в различни фирми, но засега отговор нямало. Въпреки това, не се отчайвал и споделял, че рано или късно, ще се труди, защото така му е отредено от Твореца. За съжаление имало хора, които се отдръпнали от него, заради леженето в затвора. Истинските му приятели се брояли на пръстите на двете му ръце, но пък били по-верни от кучета.


Екстрасенсът е сред първите български феномени, които се пръкват у нас след промените през 90-те. Разказва, че е наследник на Ванга, който може да открива изчезнали хора и предмети, да поставя изключтелна точна диагностика на здравословни проблеми и да лекува с помощта на силна енергия, отделяща се от дланите му.
За „голямата сцена” на екстрасенсите го открива шефът на организацията за хора с паранормални способности „Феномени” Кубрат Томов. Той му дава тапия за ясновидец, след като изследва задълбочено качествата на Деси.


Първото си предсказание Десислав Велков прави, когато е едва на 16 години – през 1990 г. Той вижда, че крадци влизат в къщата на техни роднини. Споделя с майка си виденията и двамата хукват към дома на близките си. Оказва се, че жилището наистина се тараши от ловки апаши. Благодарение на Деси кражбата е предотвратена, а бандидите са заловени от органите на реда.


С времето дарбата му става по-силна. Почват да го търсят хора от цяла България. Пред къщата му в Пелово се струпват опашки от хора. Воден от силната вяра в Бог, той смята, че не бива да връща никого и работи денонощно. Няма тарифа – всеки му оставя колкото прецени. „Повечето хора нямаха средства и не исках нищо в замяна. По-богатите даваха пари, от бедни не съм взимал”, казва Деси.
Един ден в кабинета му влязла секретарката на президента Желю Желев – Мария. Тя поговорила с Велков по лични проблеми, но той усетил, че жената не е случайна. Без да го пита, той почнал да й говори и за тогавашния ни държавен глава. Това, което казал се сбъднало, а Желев и съпругата му Мария почнали да вярват на всяка ясновидска дума. Особено след като Деси разкрил къде е откраднатия джип на президента. Колата била намерена благодарение на виденията на екстрасенса, на място описано по перфектен начин от него. Последвали благодарности и приятелство.


Най-близък до Велков бил бившият главен прокурор Иван Татарчев. Той приемал безусловно всяко едно предсказание на младия мъж и дори го канел на гости в дома си. Ако се вярва на слуховете, именно Татарчев му помогнал да стане нещатен сътрудник на МВР и да му извадят книжка на такъв. Той бил основният покровител на Десислав и винаги му давал приятелско рамо в трудни моменти. Дейността на момчето от Пелово се състояла в намирането на изчезнали хора и вещи. Най-активен към МВР бил през периода 1994-1996 г. Тогава в България ставали всевъзможни „чудеса”, а кражбите на автомобили били в апогея си. За Деси имало много работа. Обикалял страната, развалял магии, лекувал с биоенергията и бил на върха на славата си, по онова време тя била с положителен знак.


След смъртта на прокурора, започнали и проблемите на ясновидеца. Зложелатели го нарочили, че работи за автомобилната мафия, че закача сексуално млади жени, ходещи за консултации при него, че въздейства на хората със свръхкачествата си и ги кара да правят неща, които те не желаят. Непрекъснато се намирали госпожи и госпожиц, които твърдели, че са се събличали голи пред него, защото той им въздействал с дарбата си на екстрасенс. Усещали се, че правят нередни неща след часове и едва тогава си давали сметка, че са били „хипнотизирани”. Пръв срещо него застана Слави Трифонов, който го обвини, че е задирял тогавашната му приятелка.
Деси се кълне, че всички обвинения в сексуално издевателство са клевета. „Лошото е, че тези приказки разбиха семейството ми. Сдобих се с лоша репутация и много хора вярват в това, което са чули или чели”, жалва се разжалвания феномен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.