Dolce vita: Митьо Очите гледа бокс в пандиза

0

Подсъдимият за ръководене на организирана престъпна група за рекет, побои и палежи Димитър Желязков – Митьо Очите аплодира от първия ред участниците в 11-ия боксов турнир между затворите, който се проведе в двора на Софийския затвор, съобщи „Монитор“. 

Той бе заловен в Туция и върнат у нас, за да бъде съден след дълъг престой в ареста в южната ни съседка, изглежда в перфектна форма. Отслабнал, стегнат, със слънчеви очила и широка усмивка той бе седнал на първия ред на пейките край боксовия ринг. Състезанието явно му доставяше удоволствие, защото шумно коментираше или аплодираше боксьорите.

На турнира присъстваха правосъдният министър Данаил Кирилов, спортният министър Красен Кралев, зам.-правосъдният министър проф. Николай Проданов, директорът на ГДИН, президентът на боксовата федерация Красимир Инински и др. Мотото на турнира е „С ръкавици срещу наркотиците и агресията“.

Треньори на затворниците-боксьори от цялата страна от началото на този турнир са Цветан Хаджииванов – старши и Цветан Хаджииванов – младши. „По времето на социализма лежах в Софийския затвор за побой. Минал съм по тия пътища. Искаме да научим момчетата на дисциплина, защото спортът е дисциплина, да бъдат добри със семействата си. 5-6 от тях, след като излязоха на свобода, вече играят профибокс, на други двама това им предстои. Те цяла година тренират за този турнир“, разказа Цветан Хаджииванов – старши.

Братята Кубрат и Тервел Пулеви бяха поканени да присъстват на турнира, но не дойдоха. Наградените да присъстват „на живо“ до ринга затворници седяха през място, плътно охранявани от надзиратели. Останалите бяха „накацали“ по прозорците на затвора. Встрани от ринга на специално отделено място загряваха всичките 50 участници в турнира.

„Ей, Гагарин, мачкай ги, животно, ще те вземем при нас“, викаха заключени от прозорците.

Всяка двойка боксьори изигра по 3 рунда. Официалните лица им връчиха златни и сребърни медали. „Това е много полезно събитие и мероприятие, защото то утвърждава спортни навици в лишените от свобода. Вие виждате с каква страст те участват в едно такова състезание. При всички положения спортната дейност и работа в местата за лишаване от свобода е един от ефективните инструменти за последващата реинтеграция на лишените от свобода. Освен това, че ги приучава към дисциплина и развива кондицията и положителните предпоставки за тяхното личностно развитие, заедно със социалната дейност“, коментира пред журналисти министър Данаил Кирилов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.