Плашат със смърт предалия бандата на офицера от НСО, която стои зад убийството на Станка Марангозова

2

Смъртни заплахи е получил предателят на бандата на офицера от НСО Борис Иванов, пише в новия си брой „Галерия”.

Това е рецидивистът Венцислав Пиров, който е бил подчинен на държавния гард в престъпната група, която стои зад разстрела на банкерката Станка Марангозова.

 В ареста са Борис Иванов и физическият убиец Петър Костов. Венцислав Пиров е под домашен арест, защото пропя веднага след задържането си и за награда го пратиха вкъщи. Въпреки че не е задължително, пред дома му стои дежурен полицай. Пиров сам съобщил, че се страхува за живота си.

Единственият от бандата, който не беше заловен, е поръчителят на убийството Иво Масларов, който се скри в  чужбина и се издирва с червена бюлетина от Интерпол.

Пиров е получил заплахата по интернет от България. Мъжът е обвинен само за участие в престъпна група на офицера Борис Иванов, но не и като помагач за убийството на Станка Марангозова.  Въпреки самопризнанията му, че заедно с убиеца Петър Костов – Стъкларя са я следили, а той лично се е погрижил приятелят му да се оттегли по-сигурен маршрут след покушението. Освен за Петър Стъклария в миналото Венцислав Пиров е работил за друг гангстер със същия прякор Росен Стъкларя. Росен Кръстев – Стъкларя е човекът, който разобличи Бандата на чуковете през 2009 година. Биле е касиер на наркогрупировката от Люлин.

Борис Иванов

 Хванали го с липса на много пари и го пребили. След арестите на мафиотите тогава Росен Стъкларя си направил своя група, на която станал лидер, а един от хората му бил Венцислав Пиров.

 Пиров влязъл в затвора преди години и скъсал връзката с Росен Стъкларя. Зад решетките обаче се запознава с Петър Костов –  Стъкларя и станали близки. Приятелството им продължило продължило когато излезли  на свобода.

 Офицерът Борис Иванов пък е биеш полицаи и по тази линия познава много бандити от София.

Сред тях е Петър Костов. От началото на 2019 година двамата бивши пандизчии започнали да продават дрога за подполковник Борис Иванов, която зареждали лично от него. Пиров е арестуван първо заради кокаин, открит в къщата на баба му, и така пропява за връзката си с другите двама, за убийството на Станка Марангозова и дори за срещата на тримата с поръчителя Иво Масларов.

Станка Марангозова беше убита на 10 октомври миналата година

Оказа се, че най-големият й враг Иво Масларов лично е поръчал да бъде ликвидирана заради стар спор за пари, които и дал инвестира в акции, а после я изнудвал за много повече и тя му давала от личните си спестявания.

 Не било изключено близки ми Иво Масларов у нас да плашат пропелия Венцислав Пиров, за да оттегли показанията си. Според източник от разследването обаче вече е късно, защото той посочил мотора, с който Петър Костов е избягал, както и много други доказателства, които уличават Масларов, Иванов и Костов за тежкото престъпление.

2 Коментара
  1. Пиров Бандитс казва

    Този мангал предател да гние зад решетките

  2. slam4o казва

    ven4eto e pi4

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.