Още един знаков свидетел пропя за схемите на Васил Божков

2

Още един от доскорошните партньори на Васил Божков ще пропее за схемите на хазартния бос, с които той е ощетил със стотици милиони държавния бюджет. Директорът на Национална лотария и съдружник в нея Димитър Ганев вече е дал показания в прокуратурата и ще стане свидетел срещу хазартния бос, пише в новия си брой „Галерия“. Ганев е викан за разпити и няколко пъти е бил на крачка от обвинение. В крайна сметка обаче няма да го разследват както Божков и Георги Попов по обвинението, че не са платени такси от лотарията за 500 милиона лева за последните пет години.

 Димитър Ганев и брат му Милен имат 44% от акциите в лотарията. Димитър Ганев е в съвета на директорите заедно с Божков и друг от обвиняемите Георги Попов. Освен това той и представител на дружеството и като такъв е контактувал с институциите. Въпреки това за сега остава само свидетел заради показанията си, които обаче се пазят в тайна.

 Още нещо странно се е случило в историята с националната лотария. През март дружеството, чрез което тя оперира – Ню Геймс, поиска от съда да бъде обявено в несъстоятелност защото сметките му са блокирани и не може да се разплаща. Твърди се, че това е станало по заповед на Божков. Изненадващо на пети юни Димитър Ганев е поискал в съда да спре производството по несъстоятелност. Това се случило с определение от 9 юни. На синдика е разпоредено да се оттегли. Така Ню Геймс ще може да плаща, основният ищец срещу дружеството е държавата заради спестените през годините такси. Този ход на Димитър Ганев обаче е съгласуван с Васил Божков.

През март и Евробет- другата компания на Божков за лотарийни игри, поиска несъстоятелност.

Там съдебното производство по обявяване на фалита й си върви, но съдружниците му са гърци и Димитър Ганев не участва в управлението на дружеството.

Още преди три седмици Данев отрече публично твърденията на доскорошния си покровител, че са плащани милиони като такса „помагане“. Той се разграничи от него, а запознати с отношенията им са категорични, че Данев ще бъде един от козовете на прокуратурата в бъдещия процес.

„Още в началото на сагата Божков каза, че фирмите му си имат управители и те се занимават с плащане на държавните такси, и така хвърли вината върху Димитър Ганев, който освен член на съвета на директорите е и представител.

 Логично е той да бъде обвинен защото е бил наясно с всичко, което се случва с лотарията. Има сделка някъде по веригата“,  разказва източник на „Галерия“.

Обвиняеми по делото за лотариите са Божков, Георги Попов, съдружникът им Александър Тумпаров и още хора от компанията на боса, както и чиновници от комисията по хазарта. Божков има и други обвинения като подбудителство към убийство, рекет, търговия с антики. В ареста като членове на бандата му са съпругата Елена Динева, вярната секретарка Йоана Чолакова и близката до сърцето му от миналото певица Лилана.

2 Коментара
  1. 1688upx казва

    1688upxcom เข้า สู่ ระบบ วิธีการเข้าถึงและตะลุยโลกของโอกาสออนไลน์ที่ไม่เหมือนใคร คู่มือครอบคลุมนี้จะนำคุณผ่านกระบวนการขั้นตอนอย่างละเอียด PGSLOT เพื่อให้คุณมีความเชี่ยวชาญ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.