Издирван от Интерпол съратник на Бирмите – масон в ложата „Братство и чест”

0

Бившият полицай Любомир Иванов, който се издирва с червена бюлетина от Интерпол, се оказа виден масон в ложа „Братство и чест”. Неговата история показва колко толерантни са у нас братята-зидари, как те не се влияят от полицейски операции и колко важни са връзките между посветените, част от които са със силно влияние в съдебната система.

В ложата „Братство и чест”, в която се подвизава и издирваният Любомир Иванов, винаги са членували любопитни личности, като бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, мнозина от съветниците на Сергей Станишев в премиерските му години, покойните Илия Павлов и Маргарит Ганев, бивш зам.-министър на правосъдието. Едва ли толкова влиятелни и добре информирани, поради служебното си положение, зидари не са наясно с бурната история на Любомир Иванов.
Преди години той е шеф на криминалния отдел във 2-ро РПУ. Разделя се с поста покрай онзи огромен скандала с бившия зам.- директор на ГДБОП Иван Иванов-Рилския през 2008 г. Тогава Любомир Иванов беше арестуван заради

разгласяване на държавна тайна

и за злоупотреба със служебно положение. Иначе казано, той беше предупредил Иванов-Рилския, че се готви арест за приближените на братя Маргини Хованес Манукян и Христо Халваджиев-Халвата, разследвани за незаконен алъш-вериш с горива и точене на ДДС. Беше засечен телефонен разговор, в който Иванов обяснява на Хованес Манукян-Ончо, че ще бъдат арестувани той и неговите хора, при това ставало въпрос „ не само за горива, а и за други неща”. Тази информация му я подал Любомир Иванов. По-късно Рилския е осъден условно, а масонът е оправдан за разгласяване на класифицирана информация. Случай, покрай който се коментираше за пореден път колко задружни са братята-зидари особено по линията МВР – съд.
След този скандал, Иванов се завръща триумфално в МВР, като става началник на Икономическа полиция в 9-то РПУ. Той обаче не ходи на работа,

няма дори служебна карта

и през 2014 г. е махнат. Пращат го в провинцията отново като шеф, но на охранителна полиция. Пак не ходи на работа и най-накрая през 2016 г. е изгонен от МВР.
През 2018 г. отново се чу за масона Любомир Иванов, защото той цъфна в списъка на Интерпол за издирваните с червена бюлетина. Обвиниха го задочно като съратник на прословутите нелегални производители на цигари – баща и син Голяма и Малка Бирма- Евлоги и Георги Станоеви. Тези крупни пернишки бизнесмени се оказаха инвеститори в 4 тайни манифактури за цигари, бълвали на месец стока за 10-тина млн. лева.
Полицията обяви, че Любомир Иванов е движел една от фабриките, а анализатори отчетоха, че разликите между ВИС и СИК са отдавна забравени: Любомир Иванов, докато е в МВР, помага с информация към Маргините, видни шефове в СИК, а Бирмите пък са заслужили хора от ВИС, делили бизнес с разстреляната мутра Димитър Димитров-Маймуняка. Впрочем, запознати казват, че напоследък Любомир Иванов завил към друг влиятелен подземен бос, чието име засега ще спестим.

Интересно е обаче защо

ложа „Братство и чест” неглижира

тези факти и не реагира по никакъв начин на нелегалния бизнес с цигари на своя брат? Колкото и да твърдят, че не са тайно общество зидарите оставят точно такова впечатление. Азбучна истина е, че масоните са преуспели хора и целта на сдруженията им е да помагат на другите. У нас обаче излиза, че братската любов стои над закона.
Дори след като Малката Бирма през есента на 2019 г. се предаде, за Любомир Иванов остана подозрението, че се крие в Дубай. Вероятно покрай контактите си, изградени през годините и като ченге, и като масон, той е недосегаем.
Да припомним само, че и арестуваният като организатор на убийството на Станка Марангозова служител на Националната служба за охрана) подп. Борис Иванов се оказа член на масонска ложа. Предводителят на тамплиерите Румен Ралчев дори побърза да уточнят, че бил на много ниско ниво – калфа. Генералът, бивша клечка в бившето УБО, обясни, че Борис Иванов имал и тесни контакти със съдии, политици, прокурори и министри, но те били създадени покрай работата му в НСО. Дали е точно така обаче знае само той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.