Миню Стайков написа завещанието си – убеден, че няма да излезе жив от ареста

0

Миню Стайков написа завещанието си – убеден, че няма да излезе жив от ареста

ВИП арестантът Миню Стайков е написал завещание, докато е в ареста, пише „Галерия” позовавайки се на сигурен източник от разследването.

 Миню Стайков е в ареста от година и 10 месеца. Там той рухна физически и го водят на заседания по делото е инвалидна количка.

През по-голямата част от времето си той е в болницата. Често споделял, включително и с лекарите, че искат да го уморят в ареста и че няма да излезе жив оттам.

 Наскоро с разрешение на съда и прокуратурата при него е бил нотариус. Тогава Стайков е дал волята си  за разпределение на имуществото му между евентуалните наследници. Документът вероятно ще се пази в каса

Няма пречка Стайков да лежи в ареста. Това е изводът на медици, които са изследвали алкохолния бос в Пета градска болница и в правителствената „Лозенец”. Според медицинските документи липсват данни за туморен процес в простатната жлеза на задържания, пише в съдебния акт.

В края на 2019 година биопсия показа, че вероятно Стайков е болен от рак на простатата, но последните изследвания отхвърлиха тази възможност. Според близките му обаче той наистина е болен и дори е в третия стадий на развитие на болестта. Докато Стайков е задържан, бизнесът му продължава да работи на пълни обороти, въпреки че всичко на фамилията му е запорирано. Съпругата му Рени и шуреят  му Белун  Хазърбасанов държат здраво юздите на фирмите и работниците си. Хазърбасанов стоя осем месеца в ареста по разследване на цигарената фабрика в Карнобат, но го освободиха защото не може да стои там повече по закон.

Миню Стайков беше задържан по второто разследване за евросубсидиите и още е на топло. Изолиран от семейния бизнес и синът му Стайко Стайков. Младежът също е обвиняем като член на престъпната група на баща си по първото разследване, което още не е приключило.

 Скоро срещу фамилия Стайкови ще започне и делото на КПОНПИ  за отнемане на 134 милиона, включително и модерната им яхта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.