Хората на Йоско Костинбродския тънат в мизерия и дългове, крадат телефони и бият за 300 лева

0

Най-верните хора на гангстерът беглец Йосиф Йосифов – Костинбродския, които той заряза в България, оцеляват на ръба – в мизерия и  дългове, научи

Дясната му ръка Ивайло Симеонов- Богьовеца отново е в ареста заради нападение над мъж за пари, лейтенантът му Вергил Славов е в затвора, а семейството му тъне в нищета, соченият за килър по няколко дела, но оправдан Александър Йорданов – Сашко, е общ работник, а верният бодигард – македонецът Марян Атанасов  се прибрал в родината си и повече не иска да чуе за България, пише „Галерия”.

 Славната в миналото банда на Йоско се разпадна

 а наследникът му Иван натрупа няколко ареста и дела зад гърба си в опитите си да надмине баща си подземния свят.

 Йоско избяга през 2014 година и оттогава бандата му пропада.  Миналата седмица, Богьовеца започна да копае дъното, след като го арестуваха за кокошарско престъпление. Той и двама негови приятели от Костинброд нападнаха в дома им двама братя, за да търсят пари от наскоро продаден имот. Влезли в къщата им и ги смазаха от бой. Богьовеца  изтезавал жертвите си, рязал ги с нож и накрая си тръгнал с 300 лв. и три мобилни телефона, които си раздел с другите. Помагачите на Богьовеца са заловени за часове, а той се крил  няколко дни и сега отново е в ареста. Само допреди година той беше подсъдим за атентата срещу Киро Японеца през 2003 година, но го оправдаха. Натрупал присъди и за разпространение на дрога.

След бягството на боса обаче нямало как да поддържа предишния стандарт. Вземал пари назаем, не успявал да ги връща и това го тласнало към обикновен бандитизъм.  Трудно свързва двата края и семейството на Йоско в село Безден. Той е безследно изчезнал и дори вече не го издирва от Интерпол. Синът му има жена и малко дете, което расте без баща и дядо. Наложило се снахата на Костинбродския, да работи, за да издържа себе си наследника на фамилията. Помагал и братът на Йоско Пламен, който обаче бил честен човек и за разлика от него никога не се замесва в престъпления.

 Единственият заможен гангстер от славната банда е Пламен Симеонов – Пуйката. Той  решил тотално да скъса с миналото си вече не контактува със старите другари, които са по арестите и затворите. Така смята, че никога повече няма да има проблеми с полицията и правосъдието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.