Лилана подслушвана 2 месеца преди ареста

0

Близката на Васил Божков певица Лилана е подслушван от службите два месеца преди да бъде арестувана. Това става ясно от документи по делото срещу нея, пише „Галерия”.

 Контактите на младата изпълнителка и бизнес дама са контролирани от края на февруари. Тогава благодетелят й Божков вече беше избягал в Дубай. Между двамата не е имало телефонни разговори. Тя обаче обсъждала ситуацията около Божков и акцията на прокуратурата срещу него и фирмите му със свои близки.  

Лилана беше арестувана в края на април с обвинение срещу певицата със злоупотреби с финансиране по програмата „Иновации и конкурентноспособност“, усвоявана от нейни фирми и на съдружника й Мартин Димитров. Разследват се и заплахи към ръководители на агенция“ Пътна инфраструктура“ покрай скандалите с тол-системата и продажба на електронни винетки. Лилана призна пред разследващите и пред съда, че познава Васил Божков отдавна, но твърди, че бизнесът й няма нищо общо с неговия. Нито той нито певицата потвърждават дългогодишните слухове за интимна връзка между тях.

След повече от месец в килията на булевард „Г. М.  Димитров” Специализираният съд реши да пусне красавицата под домашен арест. Не е сигурно обаче, че това практически ще се случи, защото втората инстанция трябва да го потвърди в края на тази седмица. От практиката на Апелативния специализиран съд става ясно, че много от решенията за обвиняемите, пуснати под домашен арест на първа инстанция, се отменят и така те остават на топло.

Ако събитията се развият така Лилана ще остане в ареста поне още 10 дни, където е и съпругата на Васил Божков Елена Динева. Двете са настанени в съседни килии, а близо до тях е вярната дългогодишна секретарка на хазартния бос Йоанна Чолакова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.