Бургаско ченге разпъва чадър над бандити, разследващият полицай – авер на Стайко Стайков

0

В Бургас пропищяха от младо корумпирано ченге, което най-безцеремонно разпъва чадър над знаковите бандити в града и парадира с приятелството си с тях. Униформеният укривал и забавял преписки, късал жалби и хвърля „хартията” в коша, като по този начин пречил на колегите му да си вършат работа в поставените от закона срокове. Парадирал, че се познава с „големи играчи” и има „дебели връзки” в София, една от които била в Министерство на вътрешните работи.

От години „партизанската” дейност на дознателя била недосегаема от към проверки. Всичко, до което се докоснел, се изпарявало. Губели се документи, преписки, призовки, свидетели отказвали да свидетлестват.


В. П. постоянно снасял информация на свои хора, сред които имало и представители на подземния свят.
Снимал прокурорски постановления с мобилния си телефон и имал тарифа за всяка изпълнена задача – от 500 до 1000 лева за услуга. Поръчките получавал от криминално закъсали и скандалноизвестни лица. По думите на запознати с врътките на ченгето, той се отчитал на свой шеф, който прерпредавал „заработеното” към София.
Гравитирал около зетя на Митьо Очите, който го вербувал за „бизнеса” си преди няколко лета. Имал добри познанства и с неуспял кандидат-кмет от Несебър, който също му възлагал различни поръчки. Едно от най-скандалните му познанства било с Миню-Стайковия син – Стайко Стайков, от когото получавал пари, за да зарежда фамилията с информация относно предстоящи арести, дела, преписки, досъдебни производства и т.н.
В. П. бил приятел с Малката Рижа, който от лятото на 2019 г. се радва на свободата си, след като излежа две присъди – за кражба на мотор и управление на кола след употреба на наркотици. Двамата били засичани на раздумка в крайните квартали на морския град. По „явки” в периферията си „чукал” срещи със Станимир Дидов, с прякор Стамбата – дясна ръка в бригадата на Очите.


Колегите му били в потрес от отраканото поведение, което всекидневно демонстрирал на работното си място. Младият мъж не се притеснявал да се хвали с контактите си със сбирките по заведения, където хапвал и пийвал с ъндъргрануд типове. Понякога работните срещи и веселбите се организирали в кабинета му. В бюрото му имало 16-годишно уиски, пури и скъпи парфюми. Полицаят държал на външния си вид, спортувал и поддържал перфектна форма, пише „Уикенд“.


Любимото му място за гуляй било заведението на Динко Пицата, където се чувствал в свои води. Лидерът на партия „Български социалдемократи” припознавал униформеният като свой брат. Поради тази причина го черпел щедро. Динко се прочу в медиите покрай свой авер, който бе заловен да шофира в нетрезво състояние преди повече от половин година. Пияният шофьор отърва ареста и не понесе наказателна отговорност, заради връзките на Пицата. Тогава ченгета коментира в медиите, че адвокат, кандидат за общински съветник от регионална бизнес партия, успял да уреди нещата. Представителят на Темида се свързал с дознателя и го помолил за услуга. От ченгето било поискано да направи така, че униформените да допуснат фактологически грешки при попълването на имената, адреса или ЕГН-то на провинилия се във фиша за глобата и да спестят вземането на шофьорската му книжка. С този стар трик съдиите отменяли постановленията за административно наказване и джигитите си карали пияни и дрогирани, застрашавайки живота на туристи и редови граждани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.