Зърнен бос смени Чолата в бизнеса с ВИП компаньонки (В новата структура лъснаха лица от шоу бизнеса и рилити шоута)

0

Бизнесмен, който официално се занимава със зърнопроизводство, е наследникът на сводника на елита Росен Чолов-Чолата, пише „Уикенд”. Мъжът е родом от Балчик, но живее и работи във Варна и е разследван от службите за сводничество заедно с бившата носителка на титлата „Мис България” Ралица Любенова, която навремето беше маман в организацията на Чолата.

Зърнопроизводителят финансирал дамата да направи структура от малко над 20 момичета, които по всяко време да бъдат на разположение на ВИП клиенти. Сред тях били бизнесмени, политици, магистрати, както и лица от ъндърграунда. Разследваният бизнесмен е много близък до издирвания варненски мафиот Иво Гела. При проститутките в новата структура имало популярни лица от шоу бизнеса и участнички в хитови рилити шоута.


Миналата година Ралица Любенова получи от съда 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Това се случи, след като тя се призна за виновна пред прокуратурата, че е набрала 14 проститутки за сутеньора и създател на модна агенция „FH1” Росен Чолов. Друга служителка на агенцията – Дияна Петрова, се призна за виновна, че тя е правила същото като Ралица. Петрова получи 2-годишна условна присъда. По-малката присъда се дължи на факта, че тя е осигурила на Чолов само 4 девойки.


За Ралица Любенова сделката с прокуратурата се оказа добър стратегически ход.

Така тя получи присъда, но не лежа и ден в затвора. Престъпната схема заедно със зърнопроизводителя действала по следния начин: Ралица и бизнесмена имали фирма за търговия с козметични продукти. Любенова набирала рекламни лица за продуктите, но всъщност девойките са използвани и за други дейности. Придърпани са и всички момичета, които допреди години се отчитали на Чолов.
На 26 ноември 2012 г., когато антимафиоти от ГДБОП арестуваха Чолата, второто задържано лице беше Любенова. Тя самата същото е проституирала, но основната й роля е била „маман” в модна агенция „FH1”, която се намира под контрола на силова групировка.
От тогава Ралица Любенова е в жесток конфликт с Чолов. Причината била, че още при първоначалните разпити пред следователи бившия мъж на актрисата Ирена Милянкова казал, че ако е имало проституция в агенция „FH1”, тя се е въртяла от Ралица, която се водила управител, а не от него като собственик.

Чолов беше пуснат от ареста през август 2013 г. с мотива, че е лежал много дълго там – цели 8 месеца.

Според ченгетата, той се върна пак към сутеньорството, но разкара Ралица Любенова и на нейно място заложи на 3 дами – Полина И., Кристина П. и Елена П. Последната е носителка на титла от престижен мис-конкурс и през 2012 г. беше ключов свидетел срещу Чолов. Малко след ареста му, тя почти разплакана разказваше пред магистратите как е била закарана да проституира в Сърбия. Първо Чолов я излъгал, че заминава на модно участие в западната ни съседка. Вместо това двама яки мъже я закарали до съседната страна, където трябвало да си ляга с чужденци. Била е вербувана от предишната маман на Чалов – Любенова. След като се върнала в България, Елена няколко пъти била изнасилвана лично от собственика на модната агенция.


Същата съдба имала и колежката й Дияна Й. Момичето, което е от Сандански, призна пред следовател, че е била изнасилена със знанието на Чолата, след като е отказала да продава тялото си.
Нейната колежка Пламена М. също беше описала в съда тайния живот на мъжа на актрисата Ирена Милянкова. По думите й той убеждавал девойките колко по-рационално е да са проститутки, отколкото да си пълнят главите с ненужни знания и уроци. Чолата усилил натиска, когато разбрал, че Пламена е закъсала с оценките. Девойката стана лице на „FH1” през 2010 г. и дори се яви на олимпиада по математическа лингвистика, но в показанията си уличаваше Чолата като този, който е опитал да попречи на бъдещето й. Друга миска Боряна З. пък се продавала в Косово. Тя призна в съда, че е попадала и на извратеняци, като командировките й били няколко, но при една от тях лично Чолата я е возил до Косово. Малко по-късно обаче една по една всички свидетелки срещу Чолов започнаха да оттеглят показанията си. След това започнаха отново да работят за него. А прокуратурата се оказа с вързани ръце…
Преди 2 години Специализирания съд върна обвинителния акт. След като беше коригиран от прокуратурата, делото срещу сводника започна, но не по начина, по който очакваха от държавното обвинение.

Проститутките искаха да дават в съдебна зала показания срещу него. Това не ставало заради натиск над момичетата, нито пък им е било платено за това. Действията на девойките били съвсем доброволни и породени от срам от бурното им креватно минало. Те към днешна дата имали нов живот, гаджета и дори и не искали да си спомнят за периода им с Чолов. Част от тях пък имали доста известни приятели. Една от бившите пеперудки на сводника – Бояна Г., била гадже на големия син на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков – Спас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.