Търсят „къртицата“ на Арабаджиеви в съдебната система

0

Ветко и Маринела Арабаджиеви са получавали протоколи от разпити на свидетелите по разследването срещу тях, докато се криели къщата на Жоро шопа в Испания, научи Alarma.bg.  Това става ясно от материали по делото, с които Галерия” разполага.

 Хотелиерите с обвинения за данъчни престъпления и пране на пари, не бяха намерени при акцията срещу тях през септември 2018 година. В тяхно отсъствие бяха  обискирани офисите им и разпитвани много служители на фирмите им.

 Оказало се, че докато са били в изгнание, Ветко Арабаджиев и съпругата му са чели доказателствата срещу тях на мобилните си телефони.

 Някои от тях са им изпратени от адвокат, но други са снимани нелегално от папките. Още не е намерена къртицата, която осведомявала Арабаджиеви как върви разследването срещу тях.

 Освен това според обвинителния акт Ветко и Маринела са превеждали спестените от данъци пари в офшорните сметки на дружества от Британските Вирджински острови, Кипър и Сейшелите. Каква е сумата, с която Арабаджиеви разполага в чужбина, не е ясно.

Затова от прокуратурата протестираха няколко пъти решението на съда да пусне Арабаджиеви на свобода

 Според обвинителите те могат да избягат отново, защото имат много пари зад граница, а тук всичко им е блокирано от антикорупционната комисия. Въпреки това миналата седмица Маринела Арабаджиева беше освободена след повече от година в ареста. Ще поставят електронна гривна на крака й за да я следят да не напуска дома си. За Ветко Арабаджиев решение се бави. Съдът върна на прокуратурата делото за допълнително разследване заради неточности.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.