Изскочи договор от 2001 г: Васил Божков дава 500 бона заем на на подземния бос Къро!

0


Бизнесменът в изгнание Васил Божков е дал сериозен заем в размер на 500 000 лева на митичния подземен бос Красимир Каменов – Къро. Източник на „Уикенд” от Националната агенция за приходите (НАП) предостави извлечение от договора за борча, сключен преди цели 19 години. Контрактът е сключен на 25 юни 2001 г. Договорът е бил старателно деклариран пред данъчните служби.

От клаузите в контракта научаваме, че торбата с пари е отпусната за срок от 5 години. Така до юни 2006-а босът от ВИС Красимир Каменов-Къро е трябвало да върне парите ведно с годишна лихва върху крупната сума, равна на законната лихва, плюс надбавка от 5 пункта.

Не е нужно да си математик, за да изчислиш, че Къро е трябвало да възстанови 500 бона с лихвите и като бонус Божков да получи още 25 хиляди лева.

Допълнителна клауза в договора уточнява, че е Къро може да възстанови частично или цялата сума предсрочно, стига да на има такава финансова възможност.
Уловката е, че няма информация заемодателят да си е получил кеша обратно. В мистерия тъне и поводът за отдаването на 500 хиляди лева, които по онова време имаха поне два пъти по-висока реална стойност от сега. Не е ясно дали Къро и използвал парите за някакъв бизнес, или за поредния нов мерцедес в гаража си. Факт е обаче, че той е обявил заема в данъчната си декларация.
Документът потвърждава слуховете, които от години се носят в ъндърграунда, че боса от ВИС е човека за специални поръчки на Васил Божков. Малко след като обръча около хазартния бос се сгъсти, Красимир Каменов също изчезва от страната. Според слуховете, той се укрива в ЮАР, където преди години си е купхил одиозно имение.

Връзката на Васил Божков с един от последните тартори на разпадналата се силова групировка СИК.

Познанството им лъсна за пореден път в средата на март, когато Специализирана прокуратура публикува четири аудиозаписа, съдържащи части от разговори на бизнесмена Васил Божков, сдобил се с 18 обвинения. Разговорите по джиесама са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза. Записите представят диалога от три срещи на собствениците „Ефбет” – братята Цветомир и Боян Найденови, с хазартния бос. Разговорите са част от доказателства по обвиненията срещу собственика на „Нове холдинг” и национализираната вече „Национална лотария”.


На един от тях Васил Божков препредава разговор с Къро, който го пита: „Да омаам ли Цеките?”, без да става ясно какъв смисъл се влага в глагола „омаам”. Според оперативна информация, именно Къро е бил натоварен със задачата да осигури екипи, които да елиминират Цеките. Самият Цветомир Найденов разкри, че в София са се подвизавали наемни убийци чужденци, които имали задачата да го гръмнат-


Последно за сoчeния като нaркoбoc Крacимир Кaмeнoв се чу, че се е скатал от правосъдието в Република Южна Африка.

Биг босът дори бил приютил издирвaния зa убийство от Интeрпoл дoвeдeн cин нa Eмилия Мacлaрoвa – Ивo Мacлaрoв, търсен като поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозова, писа наскоро популярен сайт.
Познавачи на ъндърграунда видяха сянката на Къро и Васил Божков зад побоя над журналиста Слави Ангелов. Извършителите на злодеянието бяха задържани, но държавното обвинение все още не е стигнало до поръчителя. Всички следи обаче водят към Дубай…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.