Офицерът от НСО взел 150 бона за убийството на Станка Марангозова, дал 50 извършителите

0

Офицерът от НСО взел 100 бона за убийството на Станка Марангозова, 50 дал на извършителите

 100 000 лв. е взел за себе си подполковник Борис Иванов, за да организира убийството на бизнесдамата Станка Марангозова пише ексклузивно „Галерия”.

Поръчителят Иво Масларов му дава общо 150 бона. 50 от тях Иванов разпределя на физическия убиец Петър Костов – Стъкларя и на помагача му Венцислав Пиров. Първият взел 30 000, а втория 20. Това се случило в края на лятото на миналата година.

Марангозова беше застреляна на 10 октомври пред дома си

Престъплението беше разплетено благодарение на един от бандата – Венцислав Пиров. Той е арестуван, след като полицията намира кокаин в къщата на баба му.

После проговаря и разказва цялата схема, в която участва офицерът от НСО.  В показанията му има дори описана среща между него, Петър Костов, Борис Иванов и поръчителят Иво Масларов, в която се уговарят подробности около покушението.

Засега Борис Иванов мълчи и не дава обяснения пред разследващите

Има доказателства, че е контактувал често с поръчителя Иво Масларов преди убийството на Станка.

Издирваният от Интерпол лихвар Иво Масларов поръчал убийството на Марангозова, заради пари,  които не искала да му даде Той имал претенции към нея за два милиона. Преди повече от 10 години и дал  да инвестира в акции 150 хиляди евро, от които очаквал да спечели крупна сума. Заради срив в икономиката тогава дивидентите били много по-малко, но това не го интересувало и той започнал тормоза над Станка.

Тя му превеждала пари по банков път от личните си средства. Още през 2011 година Иво Масларов е бил разследван от ГДБОП за финансови престъпления. От подслушване на телефона му става ясно, че притиска Станка Марангозова, заплашва я, дори я бие. Ченгетата убеждава жената да пусне официален сигнал и така се стига до делото срещу него и приятеля му Веселин Денков

КПКОНПИ запорира имущество на Масларов за 2 милиона и това е причината той да отмъсти на Марангозова.

Иво се свързва със стария си приятел  Борис Иванов, с когато уговаря убийството на  Марангозова. Офицерът вече бил в наркобизнеса, но няма данни да е организирал други мокри поръчки. Килърът Костов и помагачът му Венци, продавали дрога, която взема ли от Иванов.

Борис Иванов е бил специалист по проследяване и осигуряване на периметри при посещение на важни клечки в държавата на обществени места. Дълго време е бил част от охраната на Доган, проверявал е маршрутите, по които минава кортежът, търсил бомби по колите и бръмбари в сараите в Бояна и на морето. Бил хитър и никога не е демонстрирал финансово благополучие. Колегите му  били много изненадани че е контактувал с бивши затворници.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.