Човек на Брендо зад кокаина в Студентски град

0

Близък приятел на Евелин Банев – Брендо стои зад разбитото депо за кокаина в Студентски град, пише „Галерия”,  позовавайки се на свои източници запознати с разследването на случая.

Тайнственият мъж напуснал страната няколко дни преди ченгетата да заловят Николай Петров, в чиито апартамент бяха намерени 327 кг от най-скъпата дрога на стойност 80 милиона лева.

Човекът е известен отдавна с незаконната си дейност, но доказателства никога не са стигали. Той и Брендо били добри семейни приятели преди много години, но отдавна не са засичани  заедно и не е ясно в какви отношения са сега.

Осъденият в три държави за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа Евелин Банев -Брендо се издирва от Интерпол от две години, но без успех.

Най-мистериозният роден мафиот е единственият, който може да работи с подобни мащаби, каквито са заловените количества в апартамента на роденият във вълчитрънското село Златия 31 годишен мъж. Арестуваният Николай Петров обаче е на много ниско ниво в йерархията на канала и са го ползвали за обикновено муле.

 На 24-ти май Николай Петров е арестуван по най-нелепия начин в мерцедеса си Студентски град.

Николай Петров

Патрул на полицията го проверил, защото бил съмнителен. Когато му казали да излезе от колата младият мъж се притеснил, заключил автомобила с дистанционното и станал подозрително нервен. След кратък разговор отключил автомобила и в багажника намерили 2 сака с 40 кг кокаин. След това взели ключовете му е и с един от тях отворили ателието на Илиев в кооперацията. Вътре полицаите намерили рекордните нови 284 кг, натъпкани в гардероби и скринове.

 Дрогата пристигнала от Южна Америка преди няколко месеца, но заради коронавируса и затворените граници останала в склада.

 Кокаинът в жилището на Николай Петров е с изключително висока чистота и само малка част от него е за българския пазар. По неофициална информация Петров вече е пропял пред полицията за преките си началници, които обаче са на достатъчно ниско ниво и нямат официална връзка с отговорника за канала.

 Рекордното количество заловен кокаин изправи на нокти престъпния свят. Освен подозирания за отговорник на канала през България в чужбина превантивно са се изнесли още няколко от водещите играчи в наркотрафика у нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.